Μπανγκόκ: Η πόλη των αντιθέσεων

Η Μπανγκόκ είναι η τρίτη κατά σειρά πρωτεύουσα του Βασιλείου του Σιάμ (το 1939 μετονομάστηκε σε Ταϊλάνδη) μετά το Σουκοτάι και την Αγιούταγια. Χτισμένη στις όχθες του ιερού ποταμού Τσάο Πράγια, με το πέρασμα των χρόνων αναδείχθηκε σε μια από τις σημαντικότερες μητροπόλεις της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Το πολύβουο κέντρο
Φασαρία, κίνηση και χιλιάδες άνθρωποι που περπατούν χωρίς όμως να τρέχουν. Το πολύβουο κέντρο της μεγαλούπολης με τα 15 εκατ. κατοίκους έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Μην πανικοβληθείτε! Τα ομορφότερα σημεία της είναι σίγουρα τα καταπράσινα πάρκα της και οι όχθες του ποταμού Τσάο Πράγια. Η γοητεία της όμως κρύβεται και στις φτωχογειτονιές, στους δρόμους με τα σύγχρονα κτίρια. Ακμή και παρακμή, πλούτος και φτώχεια συνυπάρχουν: πολυτελέστατα πολυκαταστήματα και πιο κάτω οι φτωχικοί πάγκοι των πλανόδιων εμπόρων. Χλιδάτα εστιατόρια και δίπλα αυτοσχέδια μαγέρικα.

Αξιοθέατα
Μετακινηθείτε με τα γραφικά τουκ-τουκ (τρίτροχα), το μετρό, το εναέριο τραμ ή με πάμφθηνα και άψογα ταξί. Επισκεφθείτε οπωσδήποτε:
* Το εντυπωσιακό κτιριακό σύμπλεγμα με το Μεγάλο Παλάτι, το Ναό Πρα Καέο και το Ναό του Σμαραγδένιου Βούδα που βρίσκεται πάνω σε ένα νησάκι του ποταμού Τσάο Πράγια.
* Το Εθνικό Μουσείο κοντά στο Μεγάλο Παλάτι. Φιλοξενεί μοναδικές συλλογές από χειροποίητα αντικείμενα που χρονολογούνται από την Εποχή του Χαλκού.
* Το Ναό του Ξαπλωμένου Βούδα, μήκους 46 μέτρων και ύψους 15 μέτρων.
* Το Ναό της Αυγής στις όχθες του Τσάο Πράγια, με μια παγόδα όλη από σμάλτο.
* Την Ουράνια Κατοικία: το μεγαλύτερο κτίριο στον κόσμο που έχει κτιστεί από επιχρυσωμένο ξύλο τικ που παράγει και εξάγει η χώρα.
* Τις Βασιλικές Λέμβους με περίτεχνη διακόσμηση.
* Το σπίτι του Jim Thomson, του ανθρώπου που ανέδειξε την ταϊλανδική μεταξουργία.
* Κάντε τις βόλτες σας στο πάρκο Λουμπίνι και στα δαιδαλώδη στενά της Τσαϊνατάουν.

Σπορ, μασάζ και άλλα
Τάι μπόξινγκ: το γνωστό μπουνίδι και κλοτσίδι μέχρι τελικής πτώσεως είναι το must! Το ποδόσφαιρο το αγαπούν πολύ οι Ταϊλανδοί. Επίσης το γκολφ. Μπορείτε να κάνετε βόλτες με ελέφαντες. Να επισκεφθείτε τον εντυπωσιακό ζωολογικό κήπο. Να κάνετε βουδιστικό διαλογισμό, μαθήματα μαγειρικής και βέβαια το μοναδικό παραδοσιακό ταϊλανδικό μασάζ. Οι βραδινές αγορές, ανοιχτές μέχρι τα μεσάνυχτα, και η έντονη νυχτερινή διασκέδαση θα σας προσφέρουν ποικίλες εντυπώσεις.

(πηγή: www.7merestv.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: