Δουβλίνο, Galway

Στάση 1η: Δουβλίνο
Προτείνουμε δύο διανυκτερεύσεις. Μιάμισι μέρα είναι αρκετή για να πάρετε μια πρώτη γεύση της πόλης. Συνιστούμε ανεπιφύλακτα να δοκιμάσετε την βόλτα με το ανοιχτό λεωφορείο την πρώτη μέρα, αν ο καιρός το επιτρέπει. Παίρνετε μια πρώτη γεύση από ολα τα αξιοθέατα και μπορείτε να κάνετε μετά το πρόγραμμα σας και να πάτε εκεί που εσείς προτιμάτε. Πάντως μην παραλείψετε να πείτε ένα γειά στον Oscar Wilde που ρεμβάζει (δε θα σας πούμε τι...αλλά είναι πικάντικη η πληροφορία!) πάνω σε ένα βράχο στο Archbishop Ryan Park. Αν αποφασίσετε να μείνετε και τρίτη μέρα (γιατί δικιά σας εκδρομή είναι και ό,τι θέλετε κάνετε) προτείνουμε εκδρομή με λεωφορείο στους Powerscourt Gardens και τα Wicklow Mountains.
Διαμονή: Προτιμήσαμε μια εναλλακτική πρόταση, το Κilliney, ένα από τα προάστια του Δουβλίνου με μεγάλη αμμουδερή παραλία και συνεχή δρομολόγια προαστιακού σιδηροδρόμου (DART) από και προς το Δουβλίνο, και δεν το μετανιώσαμε.
Φαί: Το μόνο εύκολο. Άφθονες Pub για ζεστή σούπα, μαύρη μπύρα και ζουμερά κρεατικά.

Στάση 2η: Galway
Απόσταση από του Δουβλίνο: Περίπου 2 1/2 ώρες με το τρένο.
H "πολιτιστική πρωτεύουσα" της Ιρλανδίας, με το πιο μεγάλο λιμάνι, πασίγνωστη για τις ψαροταβέρνες (ή μάλλον τις ψαροPub) και τα μύδια της. Εκτός από τις απολαύσεις της ίδιας της πόλης, μπορεί να αποτελέσει τη βάση για δύο πολύ ωραίες εκδρομές στην περιοχή:
(α) Στα Cliffs of Moher, τις μαγευτικότερες ακτές που έχουμε δει έως τώρα.
Υπάρχουν λεωφορεία από το Galway που σε πάνε. Εμείς με το αυτοκίνητο το είχαμε κάνει κάτι περισσότεο από μια ώρα (αν θυμάμαι καλά).
(β) Στη λίμνη Corrib, τη μεγαλύτερη λίμνη της Ιρλανδίας. Πρέπει να το κοιτάξετε όταν θα έρθει η ώρα αλλά νομίζουμε ότι έχει και εδώ tour με λεωφορείο.
Διαμονή: Και πάλι προτιμήσαμε κάτι εκτός πόλης, και μείναμε στο Oughterard, σε απόσταση 20 λεπτών από το Galway, στις όχθες τις λίμνης Corrib αλλα είχαμε αυτοκίνητο. Έχει σύνδεση με το λεωφορείο αλλά δεν ξέρουμε πόσο συχνά μπορεί να είναι αυτό, οπότε εδώ θα προτείναμε διαμονή εντός πόλης.
Φαΐ: Μύδια, τι άλλο;

Θα συνιστούσαμε ανεπιφύλακτα και μια επίσκεψη στο Killarney, αλλά είναι σχετικά μακριά με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (4 ώρες με τρένο από Δουβλίνο, 7 από Galway) οπότε σε 5 μέρες δε συμφέρει.

Για διαμονή προφανώς να επιλέξετε B&B. Να τσεκάρετε απλώς αν τα δωμάτια έχουν δικό τους μπάνιο (ensuite) και να τρώτε όλο σας το πρωινό, είναι υπέροχο και σε κρατάει όλη τη μέρα!

(πηγή: crazytourists.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: