Παραπλανητικές ιστοσελίδες ευρωπαϊκών αερομεταφορέων

Τουλάχιστον 200 ιστοσελίδες ευρωπαϊκών αερομεταφορέων είναι παραπλανητικές για το κοινό σύμφωνα με έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Στην σχετική έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα επισημαίνεται ότι οι ιστοσελίδες των εταιρειών δεν παρουσιάζουν τους φόρους και τις επιπρόσθετες επιβαρύνσεις ενώ διαφημίζουν δωρεάν πτήσεις που όμως καταλήγουν να είναι με οικονομική επιβάρυνση.

Οι πιο παραπλανητικές ιστοσελίδες θεωρούνται αυτές των βελγικών αεροπορικών εταιρειών, ενώ στον αντίποδα βρίσκονται οι αυστριακές εταιρείες.

Η Επιτροπή δεν δημοσιοποίησε τα ονόματα τονίζοντας ότι στις προθέσεις της είναι να δώσει τον απαραίτητο χρόνο στις εταιρείες να βελτιώσουν τις υπηρεσίες τους. Σε διαφορετική περίπτωση πάντως η Κομισιόν ανακοίνωσε ότι θα υποχρεώσει τις εταιρείες να «κατεβάσουν» τις ιστοσελίδες τους.

Προειδοποίησε, ωστόσο, ότι σε τέσσερις μήνες από τώρα θα δώσει στη δημοσιότητα λίστα με όσους δεν έχουν συμμορφωθεί. Μάλιστα, όσοι δεν ανταποκριθούν στις συστάσεις της θα αναγκαστούν να κλείσουν τις ιστοσελίδες τους.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από ένα μήνα οι ισπανικές αρχές είχαν ανακοινώσει ότι διαπίστωσαν παραπλανητικές πληροφορίες σε επτά από δώδεκα site αερομεταφορέων που ήλεγξαν, μεταξύ των οποίων και της Ryanair.

Το θέμα έχει φέρει αντιμέτωπους τους αερομεταφορείς "χαμηλού" και "υψηλού" κόστους: η Ryanair ανταπάντησε πως η έρευνα θα έπρεπε να εξετάσει και το "πραγματικό σκάνδαλο" της ευνοϊκής διάθεσης καυσίμων σε εταιρείες όπως η British Airways και η Lufthansa.

Απολύτως σύννομες, άρα και αθώες, είναι οι ελληνικές αεροπορικές εταιρίες και τα ταξιδιωτικά γραφεία, τα οποία όπως προκύπτει από έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που δόθηκε την Τρίτη στη δημοσιότητα, δεν εμπλέκονται σε παραπληροφόρηση ιστοσελίδων.

(πηγή: www.flash.gr,
www.cosmo.gr, www.naftemporiki.gr, www.kerdos.gr, 13/11/2007)

Δεν υπάρχουν σχόλια: