36 ώρες στην Ιμπιζα παρέα με αστούς και ρέιβερ

Η Ιμπιζα, ως επίκεντρο της ηλεκτρονικής μουσικής σκηνής, προσελκύει ανθρώπους κάθε ηλικίας και εθνικότητας, από Λονδρέζους αστούς και ρέιβερς από την Γκόα, έως τη γαλλική νεολαία και τον Ισπανό πρωθυπουργό. Μετά την 1η Οκτωβρίου, όμως, όταν η σεζόν των νυχτερινών κέντρων της Ιμπιζα κλείνει πανηγυρικά, το ισπανικό νησί επιστρέφει στις μεσογειακές του συνήθειες. Είτε θέλετε να χαλαρώσετε με μαθήματα γιόγκα, να απολαύσετε μνημεία της παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO ή να ξαπλώσετε στις αμμουδερές παραλίες με τα καταγάλανα νερά, η Ιμπιζα προσφέρει άφθονα ιδανικά σημεία για να ξεπεράσετε την κούρασή σας. Επιπλέον, μην ξεχάσετε τα εκπληκτικά θαλασσινά εδέσματα και τους μοδάτους χίπις. Αν πάλι σας έρθει η όρεξη για νυχτερινή ζωή, μην ανησυχείτε, το ιστορικό παλάτι της διασκέδασης παραμένει ανοικτό όλο τον χρόνο.

ΠAPAΣKEYH
4 μ.μ. Παραλιακός έλεγχος
Πάρτε την πρώτη σας γεύση στο Τζόκεϊ Κλαμπ, ένα σύγχρονο, αλλά καθημερινό εστιατόριο πάνω στην ψιλή άμμο της παραλίας Σαλίνας, τόπο συνάντησης όλων των «όμορφων ανθρώπων». Απολαύστε το σκηνικό πίνοντας το απογευματινό ποτό σας.

8 μ.μ. Ας αρχίσει η διασκέδαση

Κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου, το παραθαλάσσιο μπαρ Καφέ Μάμπο στο χωριό Σαν Αντόνι είναι το καλύτερο σημείο για να παρακολουθήσετε το ηλιοβασίλεμα και να ακούσετε τον παγκοσμίου φήμης dj Πιτ Τονγκ να διαλέγει τους δίσκους.

11 μ.μ. Νυχτερινό γεύμα
Ηρθε η ώρα του γεύματος. Πάνω στην πανέμορφη πλατεία Πλάζα ντε Ιγκλέσιας απέναντι από τον καθεδρικό ναό στο χωριό Σαν Ραφαέλ καθίστε κάτω από τα δέντρα στο εστιατόριο Ελ Κλος Ντένις, με σπεσιαλιτέ από την Προβηγκία και παραγγείλτε το γουρουνόπουλο με εξαίρετο ισπανικό κρασί. Αν η παρέα σας είναι μεγάλη, κλείστε τραπέζι στο Μπαμπούντα Γκρόουβ, ένα σύγχρονο μεσογειο-ασιατικό εστιατόριο, με όμορφο κήπο γεμάτο αγάλματα του Βούδα. Μετά το γεύμα πηγαίνετε στο μινιμαλιστικό λευκό εστιατόριο Λ' Ελεφάν, από την ταράτσα του οποίου έχετε μοναδική θέα της παλιάς πόλης της Ιμπιζα. Μην τη χάσετε, προτού κατευθυνθείτε στα κλαμπ.

2 π.μ. Νυχτοπούλια
Το κλαμπ Πάτσα παραμένει το επίκεντρο της νυχτερινής ζωής στην Ιμπιζα, όπως συμβαίνει εδώ και 40 χρόνια. Μετά τις δύο το πρωί, το Πάτσα μετατρέπεται σε θάλασσα ανθρώπων που χορεύουν στην πίστα με τα χέρια υψωμένα στον αέρα. Αν είστε με μεγάλη παρέα, αξίζει να κρατήσετε τραπέζι VIP.

ΣABBATO
11 π.μ. Στην υπαίθρια αγορά
Μη χάσετε την υπαίθρια αγορά των χίπις Λας Ντάλιας, κοντά στο μικρό χωριό Σαν Κάρλος, στο βορειοανατολικό άκρο του νησιού. Δεν πρόκειται για φτηνό γιουσουρούμ, αλλά για υπαίθρια επίδειξη έργων τέχνης, εκτυφλωτικών φορεμάτων από την Ινδία ή το Μπαλί και χειροποίητων δερμάτινων σανδαλιών. Αμέσως μετά, χωθείτε στην Γκανέσα της πόλης της Ιμπιζα, κατάστημα με θησαυρούς από τα ταξίδια του ιδιοκτήτη στη Λατινική Αμερική, που προσελκύει όλες τις επισκέπτριες τοπ μόντελ στο νησί.

1 μ.μ. Ανοιχτή θάλασσα
Νοικιάστε σκάφος (ή πάρτε το φέρι) στις Σες Ιλέτες, το διάσημο σύμπλεγμα παραλιών με τα τυρκουάζ νερά στο γειτονικό νησί της Φορμεντέρα. Περπατήστε έως τα ιαματικά λουτρά στο βόρειο άκρο του νησιού και βουτήξτε στην ανακουφιστική θερμή λάσπη, προτού μπείτε στη θάλασσα για να ξεπλυθείτε. Αν βαριέστε να ψάχνετε για μέσο, αφήστε τα πάντα στο ειδικό γραφείο Deliciously Sorted, που θα αναλάβει να σας βρει ό,τι σκάφος θέλετε για την εκδρομή ή για ενοικίαση με την ημέρα.

3 μ.μ. Επίδειξη σκαφών

Στη Φορμεντέρα μπορείτε να απολαύσετε καλαμαράκια και να πιείτε σαγκρία κάτω από τις λευκές ομπρέλες στο Χουάν ι Αντρέα, ένα κομψό εστιατόριο χωμένο στους αμμόλοφους, πάνω από το γεμάτο σκάφη λιμανάκι. Πρόκειται για το αγαπημένο στέκι των διασημοτήτων, που έρχονται εδώ για να τσιμπήσουν παέγια και να φιλονικήσουν για το ποιος έχει τα μεγαλύτερο σκάφος: ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας ή ο Ισπανός μονάρχης;

7 μ.μ. Πολιτιστικό διάλειμμα

Η πόλη της Ιμπιζα υπήρξε οχυρό, πολύ πριν οι στενοί δρόμοι της γεμίσουν με χαριτωμένα εστιατόρια και καταστήματα ρούχων, πολλά από τα οποία είναι χτισμένα δίπλα στα τείχη. Το παλαιότερο τμήμα, η Νταλτ Βίλα, έχει ανακηρυχθεί Μνημείο της Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO, ενώ διαθέτει και μικροσκοπικό αλλά ενδιαφέρον Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Αμέσως μετά, ανεβείτε στην κορυφή του καθεδρικού ναού για να απολαύσετε τη θέα.

10 μ.μ. Ευχάριστοι σερβιτόροι

Πιείτε ένα γρήγορο απεριτίφ στο φιλικό προς τους γκέι Καφέ Τομάτε ε Κόμπανι, με τραπεζάκια πάνω στην πλατεία της αγοράς. Σκαρφαλώστε μετά τον λόφο έως το Λα Μπρέζα, ένα μικρό εστιατόριο με θαλασσινά μέσα στα παλιά πέτρινα τείχη της πόλης, όπου οι ευχάριστοι σερβιτόροι θα προετοιμάσουν το κέφι σας για την υπόλοιπη βραδιά. Το εστιατόριο προσφέρει παραδοσιακά θαλασσινά της Ιμπιζα σ' αυτήν την τυπική γειτονιά, όπου οι μπουγάδες κρέμονται πάνω από τα στενά σοκάκια.
Μεσάνυχτα. Διάλειμμα για τζαζ
Για να ξεφύγετε για λίγο από το σκηνικό της Ιμπιζα, περπατήστε μέχρι το Τεάτρο Περέιρα για ζωντανή τζαζ μουσική ή στο Km 5, εστιατόριο-μπαρ που μένει ανοιχτό μέχρι τις 4 π.μ. και επαίρεται ότι απέχει πολύ από την «εκκωφαντική σκηνή των κλαμπ».

ΚΥΡΙΑΚΗ
11 π.μ. Παραδοσιακό πρόγευμα
Το Κρουασάν Σόου στην κεντρική πλατεία της Ιμπιζα προσφέρει παραδοσιακό γαλλικό πρόγευμα 23 ώρες την ημέρα. Είναι ιδιαίτερα δημοφιλές τα πρωινά, όταν οι θαμώνες των κλαμπ αναζητούν λίγη τροφή πριν πάνε για ύπνο.

1 μ.μ. Σιέστα στην… άμμο

Θέλετε να ξεκουραστείτε; Τα κλαμπ στις παραλίες Πλάγια Ες Γιοντάλ στο Σαν Χοσέ είναι το ιδανικό αντίδοτο μετά την πολύβουη νυχτερινή ζωή του νησιού. Το Τροπικάνα Μπιτς Κλαμπ είναι δημοφιλές στις οικογένειες, ενώ το Μπλου Μάρλιν προσελκύει τους νέους και γυμνασμένους τουρίστες του νησιού. Μετά το ποτό στην άμμο, μία απόφαση σας μένει: Να αναβάλλετε την αναχώρησή σας από την Ιμπιζα για άλλη μία ημέρα.

Χρήσιμες πληροφορίες
Πού να μείνετε
Cas Gasi www.casgasi.com Ανακαινισμένο αγροτόσπιτο που φιλοξενεί κατά καιρούς τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο και την Κέιτ Μος.
El Pacha Hotel Πιο μοντέρνο, με διάσημο νυχτερινό κέντρο www.epoquehotels.com

Πού να πάτε

Jockey Club www.jockeyclubibiza.com
Cafe Mambo www.cafemamboibiza.com
El Clos Denis 34-971198545
Bambuddha Grove www.bambuddah.com
Restaurant L'Elephant www.elephant-ibiza.com
Pacha www.pacha.com
Las Dalias www.lasdalias.es
Ganesha 34-971193605
Deliciously Sorted www.deliciouslysortedibiza.com
Juan Y Andrea 34-971187130
La Bresa www.ibiza-restaurants.com/labrasa
Km5 www.km5-lounge.com
Tropicana Beach Club www.tropicanaibiza.com

(πηγή: www.kathimerini.gr, 10/11/2007)

Δεν υπάρχουν σχόλια: