10 καλύτερα ξενοδοχεία boutique στον κόσμο

Εμείς επιλέξαμε να σας προτείνουμε, τα 10 καλύτερα ξενοδοχεία boutique στον κόσμο. Δεν έχουν καμία σχέση με τους θηριώδεις ξενοδοχειακούς όγκους, που βλέπουμε να διαφημίζονται σε πολλούς τουριστικούς προορισμούς, αλλά χαρακτηρίζονται από το ξεχωριστό τους στιλ και προσφέρουν οικειότητα και ιδιαίτερη προσοχή στον πελάτη τους. Είναι ξεχωριστές ξενοδοχειακές μονάδες, με δώδεκα ή λιγότερα δωμάτια και θεωρούνται αυθεντικοί θησαυροί ξεκούρασης.



1. The Eugenia στην Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης
Πρόκειται για ένα αποικιακό σπίτι του 19ου αιώνα, που διαθέτει δώδεκα πολυτελείς σουίτες. Βρίσκεται στην καρδιά της Μπανγκόκ και είναι γνήσιος εκφραστής της μυθικής κουλτούρας για την φιλοξενία, στην ανατολή.
Η επίπλωσή του αποτελείται από αυθεντικές αντίκες Βικτοριανής εποχής, προσαρμοσμένες στις ανέσεις του 21ου αιώνα. Είναι ξακουστό για τις μπανιέρες στα λουτρά του, που είναι χάλκινες χειροποίητες. Η διακόσμηση, τα κρεβάτια και τα υπόλοιπα έπιπλα, εύκολα σε ταξιδεύον στο παρελθόν, ογδόντα έως εκατό χρόνια πριν, σ’ ένα πιο ήρεμο χωροχρόνο, όπου οι άνθρωποι ρουφούσαν γουλιά-γουλιά το τσάι ή τον καφέ τους και απολάμβαναν το θρόισμα του αέρα από τα φοινικόδεντρα.
www.phukethotel.com/bangkok-city/the-eugenia.html




2. Katitche Point Greathouse, στα Βρετανικά νησιά Virgin
Το Katitche Point Greathouse, είναι χτισμένο από τον φημισμένο αρχιτέκτονα Michael Helm, στις κατάφυτες απότομες πλαγιές του Gorda.
Αποτελείται από τέσσερα συνεχόμενα πυραμοειδή κτήρια και διαθέτει πέντε σουίτες. Η βίλα αυτή, προσφέρει συναρπαστική και ειρηνική διαφυγή με θέα τον ορίζοντα του Ατλαντικού Ωκεανού, όπου καταλήγουν οι αμέτρητες αποχρώσεις των γαλάζιων - τιρκουάζ νερών της Καραϊβικής.
Η επίπλωση είναι ξεχωριστή, με κυρίαρχο υλικό το ξύλο. Κάθε σουίτα έχει ξεχωριστούς χώρους για χαλάρωση, φαγητό και δικές της βεράντες με καταπληκτική θέα. Η Mimi, που είναι η chef της βίλας θα σας προσφέρει εξαιρετικές γεύσεις της κουζίνας της Καραϊβικής, και παράλληλα είναι πάντα πρόθυμη να σας προσφέρει το φαγητό που εσείς επιθυμείτε να της παραγγείλετε, συνοδευμένο με γαλλική σαμπάνια ή ξεχωριστά κρασιά απ’ όλα τα μέρη της γης.
www.katitchepoint.com



3. Riad Meriem, στο Μαρακές του Μαρόκο
Αν θέλετε να ζήσετε «νύκτες μαγικές κι ονειρεμένες», τότε ίσως το Riad Meriem να είναι αυτό που αναζητούσατε.
Το Riad Meriem διαθέτει πέντε σουίτες και βρίσκεται στην καρδιά της Medina του Μαρακές. Είναι σχεδιασμένο από τον ιδιοκτήτη του, Thomas Hays, γι' αυτούς που δεν επιζητούν την απρόσωπη πολυτέλεια.
Εκείνο που το κάνει ξεχωριστό, είναι η έξοχη σχεδίασή του που μπορεί να χαρακτηριστεί σαν ένα μοναδικό μείγμα των αραβικών και ανατολίτικων ευαισθησιών. Ο Hays χρησιμοποίησε τοπικά και διεθνή στοιχεία και υλικά, καθώς επίσης κι ένα φάσμα χρωμάτων που προέρχονται από τις φυσικές αποχρώσεις του αραβικού τοπίου, των πολύχρωμων κήπων και του δροσερού τρεχούμενου νερού.
Συνδυάζοντας όλα αυτά, κατάφερε να δημιουργήσει μια ήρεμη και μεθυστική όαση που δεσμεύει όλες τις αναγκαίες αισθήσεις, για ένα χαλαρωτικό Σαββατοκύριακο πολυτέλειας.
www.hipmarrakech.com/riad.php?id=87



4. Το Inn στα βουνά Coyote στην Κόστα Ρίκα
Το ξενοδοχείο αυτό είναι χτισμένο στην καρδιά της Κόστα Ρίκα., σε υψόμετρο 4.000 ποδιών, μέσα σε μια ιδιόκτητη έκταση 70 στρεμμάτων.
Διαθέτει τέσσερα δωμάτια και όλα λειτουργούν καθαρά οικολογικά. Είναι το ιδανικό περιβάλλον για την υπαίθρια περιπέτεια και την καθολική απομόνωση. Προσφέρει φιλήδονο φαγητό σε πανέμορφους τροπικούς κήπους, υπό την προσοχή των πουλιών της άγριας φύσης, περιπάτους και βόλτες με ποδήλατα στο βουνό.
Απλά χαλαρώστε και απολαύστε το ανοιξιάτικο κλίμα και τα σπιτικά γεύματα στο ξενοδοχείο. Ή εκμεταλλευτείτε την τοπική σχολή μαγειρικής της Κόστα Ρίκα, όπου θα περιπλανηθείτε στην αφθονία διαφορετικών συστατικών και θα μάθετε τις νέες τεχνικές μαγειρέματος κάτω από την προσωπική καθοδήγηση των chef-ιδιοκτητών του πανδοχείου.
Ανεμογεννήτριες παράγουν την ηλεκτρική ενέργεια, οι καλλιέργειες των λαχανικών και των οπωροφόρων δέντρων είναι οικολογικές, όλοι φροντίζουν για να συντηρούν την ενέργεια και τους πόρους, και συμμετέχουν στην τοπική αναδάσωση και τη συντήρηση φύσης.
www.cerrocoyote.com



5.Το La Casa Azul στην Βαλέντσια της Ισπανίας
Όταν ένας κοσμηματοπώλης ανοίγει ένα ξενοδοχείο, δύσκολα θα περίμενε κανείς να του λείπει η λάμψη ή η γοητεία, και το La Casa Azul στη Βαλέντσια δεν απογοητεύει.
Ο Vicente Graciα, που είναι ένας από τους καλύτερους κοσμηματοπώλες της Ισπανίας, έφτιαξε αυτό το τριώροφο ξενοδοχείο, που έχει ακριβώς τρία δωμάτια, ένας σε κάθε πάτωμα, σε ένα οίκημα του 19ου αιώνα. Κάθε ένα δωμάτιο σχεδιάστηκε από έναν διαφορετικό σχεδιαστή και έχει διαφορετικό ύφος. Το ένα χαρακτηρίζεται από τα επιχρυσωμένα και παλαιά του έπιπλα, το άλλο είναι σχεδιασμένο σε ρυθμό μπαρόκ και το άλλο είναι επηρεασμένο από την τεχνοτροπία της ανατολής. Στο ισόγειο όπου είναι και η reception, λειτουργεί μια καταπληκτική κάβα κρασιών (παράγουν και δικό τους κρασί) και το ενδιαφέρον των καλοφαγάδων καλύπτεται πλήρως στην ταράτσα του κτηρίου που προσφέρει ξεχωριστή θέα της κεντρικής αγοράς της Βαλέντσια και παράλληλα αποτελεί, μια από τις ιδιαίτερες αίθουσες φαγητού της Ευρώπης.
Το La Casa Azul, είναι ένας πραγματικός πολύτιμος λίθος και κοστίζει περίπου 270 € η βραδιά.
www.lacasaazul.com.mx



6. Το Helsingfors στην Παταγονία της Αργεντινής
Το μοντέρνο Σκανδιναβικό (!) αυτό κρησφύγετο είναι ένας ναός απομόνωσης, στο εθνικό πάρκο Los Glaciares, 100 μίλια από την κοντινότερη πόλη στο δρόμο που αγκαλιάζει τις ακτές μιας λίμνης. Το οίκημα περιβάλλεται από ένα μεγαλοπρεπές φυσικό τοπίο στους πρόποδες των βουνών των Άνδεων. Πίσω του προστατεύεται από το πυκνό δάσος και μπροστά του απλώνεται η πανοραμική άποψη της λίμνης, Έχει 8 δωμάτια με ένα ιδιωτικό λουτρό. Οι χώροι είναι διακοσμημένοι - τόσο σε επίπεδο υλικών όσο και σε επίπεδο χρωμάτων - σε απόλυτη αρμονία με το περιβάλλον.
Οι φιλοξενούμενοι μοιράζονται την εμπειρία τους γύρω από ένα μεγάλο τζάκι στο living room ή στο bar. Ένα πλούσιο κελάρι με κρασιά από την Αργεντινή και τη Χιλή συνοδεύει την απόλαυση της γευστικής τοπικής κουζίνας. Το Helsingfors, λειτουργεί από τον Οκτώβριο μέχρι τον Απρίλιο.
www.helsingfors.com



7. Το Pitcher Inn στο Vermont
Το Pitcher Inn λειτουργεί στην καρδιά των πράσινων βουνών του κεντρικού Βερμόντ, από το 1850. Αρχικά ήταν ένα απλό πανδοχείο που εξυπηρετούσε τους περαστικούς της περιοχής. Το πανδοχείο εξελίχθηκε κατά τη διάρκεια των δεκαετιών. Τα χρόνια πέρασαν, αλλά οι αρχές της φιλοξενίας του παρελθόντος δεν αλλοιώθηκαν, όπως επίσης και η διακόσμηση και τα χρώματα του πανδοχείου κι έτσι σήμερα, αποτελεί ένα γοητευτικό προορισμό στο Βερμόντ.
Διαθέτει συνολικά έντεκα δωμάτια και σουίτες, από τα οποία εννέα είναι δίκλινα και βρίσκονται στο κεντρικό κτήριο και άλλα δυο δωμάτια που είναι σουίτες και βρίσκονται σε διπλανό κτήριο που είναι μια παλιά σιταποθήκη ανακατασκευασμένη κατάλληλα.
Κάθε δωμάτιο έχει διαφορετικό ύφος διακόσμησης με θέματα είτε από την ιστορία της περιοχής είτε διάφορα σπορ. Όλα τα δωμάτια έχουν κλιματισμό, υποδαπέδια θέρμανση, δικά τους μπάνια με Jacuzzi. Σε κάποια δωμάτια υπάρχει και σάουνα.
pitcherinn.com



8. Το “The Outpost” στην νότιο Αφρική.
Ο Ιταλός αρχιτέκτονας Enrico Daffonchio σχεδίασε το "The Outpost". Χρησιμοποιώντας απλές, καθαρές γραμμές και συνδυάζοντας στοιχεία από ατσάλι, έφτιαξε ένα σύγχρονο και όμορφο κτήριο που ταιριάζει απόλυτα και δίνει έμφαση στο σεβασμό του πανέμορφου και άγριου τοπίου της περιοχής, που το περιβάλει.
Το ξενοδοχείο περιλαμβάνει ένα μεγάλο κύριο κτήριο και δώδεκα αυτόνομα διαμερίσματα. Το συγκρότημα αυτό είναι χτισμένο στην πλαγιά ενός λόφου που κοιτάει τον ποταμό Luvuvhu και όλα τα κτήρια ενώνονται μεταξύ τους με ξύλινες γέφυρες.
Ο μοντέρνος σχεδιασμός κάθε διαμερίσματος, που βασίζεται στο μπετόν το ατσάλι και στις υφασμάτινες κουρτίνες και αποσκοπεί στην όσο το δυνατόν πιο ελεύθερη θέα του τοπίου της κοιλάδας του ποταμού Luvuvhu.
Το κάθε διαμέρισμα περιλαμβάνει μια μεγάλη βεράντα, εσωτερικό σαλόνι και κρεβατοκάμαρα με κρεβάτι king size. Οι κουρτίνες που κλείνουν το χώρο του λουτρού μπορούν να ανοίξουν και να απολαύσετε το μπάνιο σας, με την υπέροχη θέα της Αφρικανικής κοιλάδας στα πόδια σας.
www.theoutpost.co.za



9.Το Serinn House στην Τουρκία
Η μονάδα αυτή διαθέτει πέντε δωμάτια και βρίσκεται στους αμμώδεις κίτρινους απότομους βράχους στην πόλη Urgup της Καππαδοκίας.
Ο Τούρκος αρχιτέκτονας Rifat Ergor από την Κωνσταντινούπολη, έχει διακοσμήσει τις φυσικές σπηλιές, μέσα στις οποίες είναι τα δωμάτια διατηρώντας μια πολύ σύγχρονη ευαισθησία. Η κα. Eren Serpen, που κατάγεται από την Κωνσταντινούπολη, είναι η ιδιοκτήτης του Serinn. Μετά από είκοσι χρόνια ενασχόλησής της στον τομέα των διεθνών αεροπορικών ταξιδιών, αποφάσισε να ανοίξει αυτό το ιδανικό ξενοδοχείο.
Τα πέντε δωμάτια, προσφέρουν όλες τις σύγχρονες ανέσεις για να χαλαρώσετε στη μέση του απίστευτου ηφαιστιογενούς τοπίου.
Η ποιότητα του ξενοδοχείου αναδεικνύεται και στις επιλογές της κουζίνας του. Ο διάσημος chef Defne Koryόrek έχει βάλει τη σφραγίδα του στο menu, συνδυάζοντας τουρκικές και διεθνείς γεύσεις.
www.serinnhouse.com




10. Το JapaMala Resort, στη Μαλαισία
Το JapaMala Tioman είναι ένα θέρετρο με δώδεκα πολυτελείς ξύλινες βίλες σε απόλυτη αρμονία με το περιβάλλον, ακριβώς μερικά βήματα πάνω από την παραλία, στο νησί Tioman, στην ανατολική ακτή της Μαλαισίας.
Πρόκειται για μια περιοχή που αποτελεί προστατευμένο θαλάσσιο πάρκο, με απίστευτη ποικιλία ψαριών και κοραλλιών. Οι καθαρές άσπρες παραλίες και τα ζεστά σμαραγδένια νερά, αγκαλιάζουν το νησί.Απομονωμένες και ρομαντικές, αυτές οι βίλες προκαλούν ένα συναίσθημα ονείρου χλιδής και περιπέτειας. Εδώ, θα έχετε την ευκαιρία να επιστρέψετε πίσω, στην επαφή με τη φύση, χωρίς να χάσετε από τα μάτια σας τις πολυτέλειες της ζωής.
Μεγάλη προσοχή υπήρξε, για να ελαχιστοποιηθεί οποιαδήποτε περιβαλλοντική επίδραση. Κανένας βράχος δεν κινήθηκε, κανένα δέντρο δεν κόπηκε. Κατά συνέπεια καμία από τις βίλες δεν είναι η ίδια. Κάθε μια είναι μοναδική - ακολουθώντας το χαρακτήρα του εδάφους επάνω στο οποίο χτίστηκε..
www.japamalaresorts.com

(πηγή: www.fe-mail.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: