Αναμένοντας Κινέζους τουρίστες πολλοί προορισμοί

Προετοιμασίες για την υποδοχή Κινέζων τουριστών, ενόψει της εβδομάδας διακοπών τους (6-12 Φεβρουαρίου) για τον εορτασμό της νέας χρόνιας (`Chinese New Year`) σύμφωνα με το Κινέζικο ημερολόγιο, γίνονται σε πολλούς υπερατλαντικούς προορισμούς, με στόχο την μέγιστη ικανοποίηση τους, αφού πρόκειται για την σημαντικότερη γιορτή τους.

Στο πλαίσιο αυτό, πολλοί προορισμοί ετοιμάζουν ειδικές εκδηλώσεις για τους Κινέζους τουρίστες, ενώ πολλές επιχειρήσεις αλλάζουν τη διακόσμηση τους, προσφέροντας ειδικά μενού, αλλά και αναμνηστικά δωράκια στους καλεσμένους τους.

Τα τελευταία δέκα χρόνια, ο Κινέζικος εξερχόμενος τουρισμός αυξήθηκε κατά 700%. Η ανοδική οικονομία της Κίνας χάρισε στους πολίτες της οικονομική άνεση, ενώ οι καλύτερες διπλωματικές σχέσης της χώρας και οι ελαστικότεροι κανονισμοί ταξιδίων μεγένθυναν τις δυνατότητες των Κινέζων για περισσότερα ταξίδια σε υπερατλαντικούς προορισμούς.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, μέχρι το τέλος του 2007 θα έχουν ταξιδέψει στο εξωτερικό 37,5 εκατομμύρια Κινέζοι τουρίστες, σημειώνοντας αύξηση στον αριθμό κατά 17% συγκριτικά με το 2006, ενώ μέχρι το 2020 ο αριθμός τους θα έχει αγγίξει τα 100 εκατομμύρια.

(πηγή: www.traveldailynews.gr, 29/1/2008)

Δεν υπάρχουν σχόλια: