10 ξενοδοχεία με στυλ

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
Pousada Flor da Rosa, Γκράτο, Αλεντέζο
Ενα εντυπωσιακά συμπαγές κτίριο από γρανίτη κυριαρχεί σε ένα κατάλευκο χωριό στην περιοχή του Αλεντέzο της Πορτογαλίας, το Flor de la Rosa, το οποίο βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Ισπανία. Ανακαινισμένο, με αρκετές μετατροπές, και διακοσμημένο από τον κορυφαίο διακοσμητή Joao Luis Carrilho da Graca, το μοναστήρι του 14ου αιώνα ­ το οποίο μοιάζει περισσότερο με κάστρο ­ έχει διατηρήσει τη μεταμεσαιωνική μυστικότητά του. Τα 24 δωμάτιά του, όλα δίκλινα, διαθέτουν μια αισθητική που βρίσκεται μεταξύ του όχι ιδιαίτερα ακραίου νέου κύματος της εκδοχής του 1995 και της τυπικής αισθητικής του μοναστηριού. Ο πλέον τυχερός θα νοικιάσει τη σουίτα 601: στην κορυφή του πύργου, με θέα τους ελαιώνες του Βόρειου Αλεντέzο. Τα δωμάτια είναι παραδοσιακά και πολύ δροσερά κατά τους θερινούς μήνες, με ξύλινα πατώματα, με λιτή επίπλωση και τουλάχιστον έναν τοίχο από γρανίτη έτσι ώστε να συντηρείται η αυστηρότητα της διακόσμησης.
Το εστιατόριό του κατέχει ξεχωριστή θέση, με τα γνωστά τοις πάσι πιάτα: migas a Alentejana (χοιρινό με λουκάνικο και κρουτόν) και sopa de cacao (που είναι σούπα με σκυλόψαρο). Τα υψηλότερα και τα χαμηλότερα σημεία του κτιρίου παραμένουν ανέπαφα. Ο λόγος είναι απλός: παιδιά της περιοχής κάποτε έπαιζαν και προκάλεσαν σοβαρές ζημιές σε διατηρητέα κτίσματα... Σε ό,τι αφορά το σέρβις, αυτό μάλλον θα μπορούσε να χαρακτηριστεί αργό. Αλλά σε ένα εξοχικό μέρος της Πορτογαλίας η οποιαδήποτε βιαστική κίνηση θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το λιγότερο... ακατάλληλη.
Pousada Flor da Rosa, Mosteiro Sta Maria Flor da Rosa, 7430-999 Crato, Portugal
τηλ.: 00-351-245-997.210, φαξ: 997.212, guest@pousadas.pt, www.pousadas.pt


ΟΛΛΑΝΔΙΑ
Ambassade Hotel, Αμστερνταμ
Οταν οι διανοούμενοι του κόσμου επισκέπτονται το Αμστερνταμ, τότε επιλέγουν να μείνουν σε ένα ξενοδοχείο, στο Ambassade Hotel. Και αυτή η λογοτεχνική του φήμη είναι που του έδωσε και πρωταγωνιστικό ρόλο στο καινούργιο βιβλίο του Χάουαρντ Νόρμαν «The Museum Guard». Βρίσκεται σε ένα από τα μεγαλύτερα κανάλια του Αμστερνταμ και αποτελεί αμάλγαμα δέκα σπιτιών εμπόρων του 17ου αιώνα. Τα δωμάτια είναι διακοσμημένα με αντίκες και έχουν ποικιλία χρωμάτων. Υπάρχουν δύο τύποι δωματίων: ο ένας προσφέρει την αυθεντική αίσθηση του Αμστερνταμ, με τα κλασικά του στοιχεία, ενώ ο άλλος είναι πιο σύγχρονος, με πολύ φως και μεγάλη άνεση.
Τα δύο καθιστικά, με ρολόγια και πίνακες των παππούδων, είναι ιδανικοί τόποι για ανάγνωση, ωστόσο το ξενοδοχείο παρέχει και πιο σύγχρονες ανέσεις. Αν και δεν διαθέτει εστιατόριο, το πρωινό του είναι εξαιρετικό, όπως και το προσωπικό του, το οποίο είναι πάντα έτοιμο να εκτελέσει τις επιθυμίες σας. Εκτός των τειχών του υπάρχουν πολλά εστιατόρια και πολύ καλά εμπορικά καταστήματα. Το προσωπικό του ξενοδοχείου θα σας «οδηγήσει» σε όποιο από αυτά επιθυμείτε ­ και φυσικά στο καλύτερο βιβλιοπωλείο της περιοχής!
Ambassade Hotel, Herengracht 341, Amsterdam
τηλ.:00-31-20-626.2333, fax: 555.0277, www.ambassade-hotel.nl


ΚΑΝΑΡΙΑ ΝΗΣΙΑ
La Casona de Argual, Λα Πάλμα
Πρόκειται για ένα νησί που δεν το επισκέπτονται ιδιαίτερα πολλοί τουρίστες, ωστόσο διαθέτει ένα από τα ωραιότερα ξενοδοχεία που υπάρχουν στα Κανάρια Νησιά. Το Casona de Argual βρίσκεται σε μια κατάφυτη πλατεία στην άκρη της ήσυχης πόλης του Los Lanos de Aridane. Δεν πρόκειται για κάποια ιδιαίτερη περιοχή, αλλά είναι πρακτική: ο τεράστιος κρατήρας του Caldera de Taburiente βρίσκεται σε απόσταση μόλις 15 λεπτών. Είναι ένα οίκημα του 18ου αιώνα, με στυλ που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί μάλλον αποικιακό - ισπανικό, ένα μικρό ξενοδοχείο, το οποίο έχει μόλις τέσσερα δίκλινα δωμάτια, που δεν διαθέτουν όλα προσωπικό μπάνιο. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι το να μένεις εδώ είναι σαν να επισκέπτεσαι έναν παλιό σου φίλο, ο οποίος είναι ιδιαίτερα κομψός. Τα δωμάτια είναι φωτεινά, ευάερα με απλή επίπλωση, αλλά με κρεβάτια αντίκες. Τα χρώματα είναι παλ, οι τοίχοι ροζ και οι κουρτίνες λευκές λινές. Τα πατώματα είναι ξύλινα, όπως και οι πόρτες, στα μπαλκόνια θα βρείτε αρωματικά λουλούδια, αλλά και... καλάθια με κρασιά, ενώ ο κήπος, όλο λουλούδια και δέντρα, έχει έπιπλα αντίκες και παλιά κάγκελα. Το εστιατόριο δεν είναι τίποτα ιδιαίτερο γιατί συνήθως εξυπηρετεί τις ανάγκες των ντόπιων. Δεν υπάρχει πισίνα και το σέρβις του θυμίζει κατάσταση υπνοβασίας... Το πλεονέκτημα του εν λόγω ξενοδοχείου βρίσκεται στην έλλειψη επιτήδευσης, στην ησυχία και στην πρωτόγονη γοητεία του.
La Casona de Argual, 6 Liano de San Pedro, Los Lianos de Aridane, La Palma, Islas Canarias, Spain
τηλ. και φαξ: 00-34-922-401.816


ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Ξενοδοχείο Atoll Helgoland
Το Χέλγκολαντ είναι ένα μικρό νησάκι, 70 χιλιόμετρα από τη βόρεια ακτή της Γερμανίας. Παρά το γεγονός ότι, για να φθάσει κανείς στο ξενοδοχείο Atoll Helgoland, πρέπει να ταξιδέψει με αεροπλάνα, τρένα και πλοία, αξίζει τον κόπο. Το αρχιτεκτονικό σχέδιο του κτίσματος, το οποίο υπογράφει η αρχιτέκτονας Αλισον Μπρουκς (συνεργάτις του σχεδιαστή Ρον Αραντ), έχει στόχο, όπως η ίδια ισχυρίζεται, να προσφέρει «μια αίσθηση υδάτινης γαλήνης»: δύο γυάλινες κατασκευές σε σχήμα κώνου διαπερνούν το πάτωμα του φουαγέ, προσφέρουν αστραφτερές εκλάμψεις στο νερό της πισίνας, ενώ η λάμψη του εστιατορίου σε συνδυασμό με το θαλασσινό μενού δίνουν μια αίσθηση από ωκεανό...
Το εν λόγω νησί είναι γνωστό για τους αστακούς και τα καβούρια του, που αποτελούν φυσικά και τον βασικό άξονα του μενού του εστιατορίου. Το σέρβις είναι εξαιρετικό και συνδυάζει τη γερμανική επάρκεια με τη φιλικότητα, δίχως επιτήδευση, γεγονός σπάνιο για ένα τόσο μοντέρνο ξενοδοχείο. Ενας γυάλινος ανελκυστήρας δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να δουν ταυτόχρονα τη θάλασσα και τον ουρανό λίγο προτού μπουν στα φωτεινά τους δωμάτια, 32 εκ των οποίων διαθέτουν επίπλωση πρωτοποριακή. Αν μπορείτε να ζήσετε και χωρίς τις καρέκλες «Πορτοκαλόφλουδα» του Πιερ Πολέν, τα φώτα Καστιλιόνι, το σέξι διακοσμημένο ντους και άλλα παρεμφερή, τότε μπορείτε να διαλέξετε ένα από τα 19 κλασικά διακοσμημένα δωμάτια. Μεταξύ των προσφερομένων ανέσεων: πισίνα, γυμναστήριο και spa. Αυτά μπορείτε να τα απολαύσετε ανεξάρτητα από την επίπλωση του δωματίου που θα επιλέξετε!
Atoll Helgoland, Lung Wai 27, 27498 Helgoland
τηλ.: 00-49-4725-8000, fax: 800.444, info@atoll.de


ΓΑΛΛΙΑ
Hotel Square, Παρίσι
Βρίσκεται σε μια περιοχή όχι ιδιαίτερα ελκυστική. Μόλις όμως αντικρίσεις την όψη από τον συμπαγή γυαλισμένο γρανίτη του, τα πράγματα αρχίζουν να αλλάζουν. Σε αντίθεση με τα άλλα ξενοδοχεία αυτού του είδους, όπου το ψυχρό ντιζάιν παγώνει και την ατμόσφαιρα, το Square είναι ευχάριστο και γοητευτικό. Το μικρό αυτό ξενοδοχείο με τα 22 του δωμάτια καταφέρνει να είναι μοναδικό στο είδος του χάρη στη γυάλινη οροφή του και στην πληθώρα των γκαλερί που διαθέτει. Πλούσιο σε χώρο και φως, διαθέτει και ζεστασιά πίσω από το φαινομενικά ψυχρό του ντιζάιν. Τα δωμάτιά του, τα οποία για τα παριζιάνικα δεδομένα είναι πλούσια σε παροχές, δημιουργούν ζεστή ατμόσφαιρα με τα πλούσια χρώματά τους που έρχονται σε αντίθεση με τη γεωμετρικότητα των σκοτεινών από ινδικό ξύλο επίπλων του. Το μπαρ και το εστιατόριό του αποτελούν αντίδοτο για την ασχήμια της κοντινής Λεωφόρου των Βερσαλλιών. Το όνομα αυτών: Ζέμπρα: δικαιολογείται αφενός μεν από το μωσαϊκό με σχέδιο «ζέμπρα», αφετέρου δε από λάμπες με επένδυση ξύλου δάσους. Παραμένει ανοιχτό ως και τη 1 π.μ. Ευχάριστο και άνετο, έχει κατά καιρούς φιλοξενήσει διασημότητες, μεταξύ των οποίων και ο παλιός ροκ σταρ Τζόνι Χάλιντεϊ.
Hotel Square, 3 rue de Boulainvilliers, 75016 Paris
τηλ.: 00-33-1-44-149.190), hotel.square@wanadoo.fr


ΒΕΛΓΙΟ
De Witte Lelie, Αμβέρσα
Τον 16ο αιώνα η πολιτιστική ζωή της Αμβέρσας επικεντρωνόταν στο στυλ του Πίτερ-Πάουλ Ρούμπενς και των συγχρόνων του. Στις ημέρες μας τους κανόνες πλέον ορίζουν οι σχεδιαστές μόδας όπως η Ann Demeulemeester και ο Dries van Noten. Το συγκεκριμένο ξενοδοχείο είναι το κομψότερο της πόλης και συνδυάζει στοιχεία και από τις δύο αυτές εποχές. Βρίσκεται σε έναν ήσυχο δρόμο και στο παρελθόν υπήρξε το σπίτι ενός πλούσιου εμπόρου του 16ου αιώνα, το οποίο αναπαλαιώθηκε το 1993. Οπως στα σπίτια του Ρούμπενς και των φίλων του, και εδώ τα έπιπλα είναι στυλ μπαρόκ και οι αυλές ηλιόλουστες. Στο εσωτερικό τα μαρμάρινα πατώματα, τα τζάκια και τα έργα τέχνης παραπέμπουν στο παρελθόν. Τα υπόλοιπα όμως είναι άμεσα συνδεδεμένα με το σύγχρονο στυλ. Το κυρίαρχο χρώμα είναι το λευκό, και τα λουλούδια που θα συναντήσει κάποιος στα περισσότερα σημεία είναι τα λίλιουμ. Το μόνο διαθέσιμο γεύμα είναι το πρωινό, ενώ καλό φαγητό δύσκολα μπορεί να βρει κανείς στην υπόλοιπη πόλη. Το ξενοδοχείο διαθέτει 10 δωμάτια. Παντού υπάρχουν σκάλες, που οδηγούν από τα δωμάτια στο τεράστιο καθιστικό. Οι σουίτες έχουν δικό τους μπαλκόνι. Στη λίστα των επισκεπτών φιγουράρουν ονόματα όπως αυτά του Πολ Σμιθ και του Ζαν-Πολ Γκοτιέ. Ωστόσο καλοδεχούμενοι είναι και όσοι διαθέτουν πιο απλό στυλ.
De Witte Lelie, Keizerstraat 16-18, 2000 Antwerpen
τηλ.: 00-32-3-226.1966, φαξ: 234.0019


ΙΤΑΛΙΑ
Locarno, Ρώμη
Οταν άνοιξε, το 1925, το Locarno είχε σκαλιστά κάγκελα τα οποία διακοσμούσαν τα τζάμια στις πόρτες της εισόδου του, liberty style κατασκευές στις πλάτες των καρεκλών του, ένα καλογυαλισμένο ξύλινο μπαρ και μια ταμπέλα στην οποία αναγραφόταν: «Shall we charleston?». Εχει ακόμη αυτά τα πράγματα. Σήμερα η ατμόσφαιρα που αποπνέει το στυλ της αίθουσας υποδοχής και του μπαρ ίσως να μην επιβεβαιώνεται απόλυτα από το στυλ που έχουν οι κρεβατοκάμαρες, αλλά η νέα πτέρυγα, που λειτούργησε τον περασμένο Ιούνιο, ανταποκρίνεται και με το παραπάνω. Κατά μήκος μιας κομψής, γεμάτης λουλούδια βεράντας ένας διάδρομος σε παλ αποχρώσεις οδηγεί σε μια δωδεκάδα κομψά δωμάτια και σουίτες. Οι κουρτίνες είναι μεταξωτές. Τα κρεβάτια είναι επιβλητικά λόγω των μοναδικών σχεδίων που έχουν τα κάγκελα στο πάνω μέρος τους, που θυμίζουν κοσμήματα παλαιότερων εποχών. Ο μάνατζερ του ξενοδοχείου σινιόρ Γουστάβος είναι ο κλειδοκράτορας όχι μόνο των 60 δωματίων, αλλά επίσης και των γυαλιστερών μαύρων ποδηλάτων, τα οποία διαθέτει το ξενοδοχείο για τους επισκέπτες του.
Αν δεν ταιριάζει με τα γούστα σας να πάρετε πρωινό στη βεράντα σας, τότε μπορείτε να επισκεφθείτε το ρουφ γκάρντεν και να απολαύσετε τη θέα της Ρώμης.
Hotel Locarno, via della Penna 22, 00186 Rome
τηλ.: 00-39-06-0841, φαξ: 321.5249


ΙΡΛΑΝΔΙΑ
The Clarence, Δουβλίνο
Παρά το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια ολοένα και πιο μοντέρνα ξενοδοχεία έχουν κάνει την εμφάνισή τους στο Δουβλίνο, το πέντε ετών Clarence αποτελεί τον βασικό πόλο έλξης για τον κόσμο της μόδας της πόλης και όχι μόνο. Σχεδιασμένο από την Κέιτ Χομπς (είχε αναλάβει και το Μετροπόλιταν στη Νέα Υόρκη), είναι ένα μέρος το οποίο, αν μη τι άλλο, διαθέτει στυλ. Επίσης βρίσκεται στο μέσον του «ναού των μπαρ», περιτριγυρισμένο από μπαρ και καφέ, με θέα τον ποταμό Λίφι. Το σέρβις είναι διακριτικό, οι υπάλληλοι εξαιρετικοί, γνώστες των πάντων και χαμογελαστοί. Και φυσικά όχι μόνο σε ό,τι αφορά τα εντός του ξενοδοχείου. Οχι βέβαια πως αυτό σημαίνει ότι οι παροχές του ξενοδοχείου δεν επαρκούν: το εστιατόριο Tea Room διαθέτει ίσως το καλύτερο φαγητό στο Δουβλίνο. Το μπαρ Octagon σερβίρει εξαιρετικό μαρτίνι, ενώ το κλαμπ The Kitchen θυμίζει κάτι από Νέα Υόρκη με τους κόκκινους βελούδινους καναπέδες του, που δεσπόζουν στον χώρο.
Τα 46 δίκλινα δωμάτια είναι άνετα και όχι τεράστια, με επένδυση από λευκό αμερικανικό ξύλο βαλανιδιάς, πέτρινα πατώματα και παρεμβάσεις από γκρίζο δέρμα, μοβ μετάξι και πορφυρό σουέντ. Από την άλλη οι τρεις σουίτες που διαθέτει το ξενοδοχείο είναι απέραντες: το δωμάτιο 508 διαθέτει χώρο που μπορεί να φιλοξενήσει 30 άτομα. Επιπλέον το Clarence δεν είναι υψηλών προδιαγραφών. Ιδιοκτήτες του είναι ο Μπόνο και ο Δι Ετζ από το συγκρότημα των U2, που είναι ένα από τα πιο δημοφιλή ροκ συγκροτήματα.
The Clarence, 6-8 Wellington Quay, Dublin
τηλ.: 00-353-1-670-9000, φαξ: 407.0820


ΙΣΠΑΝΙΑ
Hacienda de San Rafael, Las Cazebas de San Juan, Ανδαλουσία
Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ο συγγραφέας Ρίτσαρντ Κέρτις επέλεξε να μείνει στο εν λόγω ξενοδοχείο ολοκληρώνοντας το βιβλίο του «Τέσσερις γάμοι και μια κηδεία» ή ότι ο Ρικ Στάιν κατέφυγε εδώ για να ολοκληρώσει τη συγγραφή του βιβλίου του για τη μαγειρική. Οι ιδιοκτήτες του, η Κούκου και ο Τιμ Ράιντ, έχουν δημιουργήσει έναν υπέροχα ανακαινισμένο χώρο 300 ετών, από όπου οτιδήποτε μπορεί να θυμίζει σύγχρονη τεχνολογία έχει εξοστρακιστεί: τηλέφωνα και τηλεοράσεις είναι σχεδόν άγνωστα για τα διακοσμημένα σαν γκαλερί δωμάτια, το καθένα από τα οποία έχει τη δική του βεράντα, που καταλήγει σε μια μεγάλη αυλή.
Τα δωμάτια, τα καθιστικά και η τραπεζαρία έχουν στυλ αρχαίο - ευρωπαϊκό και έχουν διακοσμηθεί με μικρούς θησαυρούς, τους οποίους έχουν συλλέξει οι ιδιοκτήτες στα ταξίδια που έχουν κάνει ανά τον κόσμο. Οι κήποι «περικυκλώνουν» όλα τα δωμάτια και καταλήγουν σε μια μεγάλη φάρμα. Το δείπνο, όσο και αν αυτό φανεί παράξενο, «μετακινείται» ανάλογα με τον καιρό! Υπάρχουν διάφορα σημεία στον κήπο όπου μπορεί κάποιος να δειπνήσει, βεράντες, αυλές γεμάτες μπουκαμβίλιες και φυσικά η τραπεζαρία. Εξάλλου κάτι που μπορεί να σας εγγυηθεί ο ίδιος ο σεφ αυτοπροσώπως είναι ότι ποτέ δεν θα ξαναφάτε το ίδιο φαγητό: το μενού αλλάζει κάθε δέκα ημέρες.
Η οικογένεια Ράιντ είναι διακριτική και μπορεί να σας συμβουλεύσει ακόμη και για δραστηριότητες εκτός των ορίων του ξενοδοχείου: περιπάτους, ιππασία, εκδρομές στα βουνά και στην ακτή. Ωστόσο οι περισσότεροι επισκέπτες δύσκολα αποχωρίζονται την πισίνα του ξενοδοχείου. Πάντως το συγκεκριμένο μέρος ενδείκνυται για να δραπετεύσει κανείς από τα παιδιά και όχι για να τα πάρει μαζί του: δεν είναι τυχαίο ότι οι μικρότερης ηλικίας επισκέπτες είναι περίπου δεκαπέντε ετών.
Hacienda de San Rafael, Carretera Nacional IV km 594, Las Cazebas de San Juan, Seville
τηλ.: 00-955-872.193, φαξ: 872.201


ΙΤΑΛΙΑ
San Domenico Palace, Ταορμίνα, Σικελία
Αν έλεγαν σε κάποιον να διαλέξει το στοιχείο εκείνο που αποδεικνύει την ευστροφία των ιταλών μοναχών, δεν θα χρειαζόταν παρά να δει τις τοποθεσίες που έχουν επιλέξει για να κτίσουν τα μοναστήρια τους: είναι ίσως οι καλύτερες της Ιταλίας: Κάπρι, Ακτή Αμάλφι, Πορτοφίνο. Στη θέση τους σήμερα βρίσκονται μερικά από τα ωραιότερα ξενοδοχεία της χώρας. Ενα από τα διασημότερα και πολυτελέστερα είναι το Παλάτι του Αγίου Δομήνικου, το οποίο στο παρελθόν ­ τον 15ο αιώνα ­ υπήρξε μοναστήρι, το οποίο είχε ιδρύσει ένας ευγενής στην Ταορμίνα. Εκεί που κάποτε οι δομινικανοί μοναχοί προσεύχονταν, κοιμούνταν και έτρωγαν, σήμερα βρίσκονται 108 δωμάτια, ανακαινισμένα με γούστο μάλλον αριστοκρατικό. Ξύλινα έπιπλα - αντίκες, υφάσματα μπροκάρ και μεταξωτά και φυσικά το σήμα κατατεθέν της περιοχής: κόκκινα μάρμαρα Σικελίας. Υπάρχουν δύο εστιατόρια, ένα εκ των οποίων βρίσκεται δίπλα από την πισίνα. Σε ό,τι αφορά το μικρό εκκλησάκι που υπήρχε, αυτό έχει μετατραπεί σε αίθουσα συνεδριάσεων, χωρητικότητας 400 ατόμων. Το σέρβις είναι επαρκές και οι υπάλληλοι ευγενικοί. Μπορούν να ρυθμίσουν τα πάντα: από το να κάνουν τις κρατήσεις και να βγάλουν εισιτήρια για το αρχαιοελληνικό θέατρο ως και να κανονίσουν να κάνετε τον γύρο της Αίτνας με ελικόπτερο.
Από τα περισσότερα δωμάτια ­ αλλά και από τον κήπο του ξενοδοχείου, όπου μπορεί κάποιος να συναντήσει από ιβίσκους και κουμκουάτ ως και μπουκαμβίλιες ­ η θέα απλώνεται από την ανατολική ακτή της Σικελίας ως τον κρατήρα του ηφαιστείου. Μεταξύ Νοεμβρίου και Απριλίου, όταν η Αίτνα καλύπτεται από χιόνι, η θέα είναι πιο ρομαντική και η Ταορμίνα δεν αποτελεί πόλο έλξης για το πλήθος. Ποιοι έχουν περάσει από εδώ; Ρίχαρντ Στράους, Οντρεϊ Χέπμπορν, Τζον Στάινμπεκ είναι μερικοί από τους διασημότερους επισκέπτες του παρελθόντος.
Πολλοί εκ των επισκεπτών ίσως δεν θα ενθουσιαστούν από την αυστηρή και παλιομοδίτικη διακόσμηση, όμως αυτό αποτελεί και το σημαντικότερο μέρος της γοητείας του Αγίου Δομήνικου, το οποίο δεν μπορεί βέβαια να χαρακτηριστεί ξενοδοχείο σύγχρονης τεχνολογίας!
San Domenico Palace, piazza San Domenico 5, 98039 Taormina, Sicily
τηλ.: 00-39-0942-23701, φαξ: 625.506


(πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: