Στο πλευρό της Μαυριτανίας ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού

Την ένθερμη συμπαράσταση του στους ανθρώπους της Μαυριτανίας, έπειτα από τις εξελίξεις που οδήγησαν στην ακύρωση του προγραμματισμένου Dakar Rally, γεγονός που επηρεάζει σαφέστατα αρνητικά και τον τουρισμό, εξέφρασε ο Γενικός Γραμματέας του Παγκόσμιο Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO), κ. Francesco Frangialli.

Ο Γενικός Γραμματέας επιβεβαίωσε σε πρόσφατες δηλώσεις του πως ο UNWTO είναι σε επικοινωνία με την Κυβέρνηση της Μαυριτανίας, παρέχοντας συμβουλές, ενώ θα συνεχίσει να υποστηρίζει τις προσπάθειες του Υπουργείου Τουρισμού για ανάπτυξη του "εκκολαπτόμενου" τουριστικού τομέα, ο οποίος τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει ανοδική πορεία.

Ο τουρισμός, με την ισχυρή οικολογική και πολιτιστική δυναμική του, αποτελεί στρατηγικής σημασίας τομέα για την Μαυριτανία, αφού κατ` αυτό τον τρόπο η χώρα θα βελτιώσει την οικονομία της και ταυτόχρονα θα προωθήσει τον πολιτισμό της, αξιοποιώντας τις περιοχές Chinguetti, Oudane, Tichit και Oualata, που έχουν καταγραφεί από την UNESCO ως σημαντικές περιοχές Πολιτιστικής Κληρονομιάς και είναι πλέον προσβάσιμες σε τουρίστες.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο UNWTO, σε στενή συνεργασία με το Ταμείο Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών, ολοκληρώνει προσεχώς ένα νέο εθνικό σχέδιο τουριστικής ανάπτυξης για την Μαυριτανία. Κεντρικός άξονας του σχεδίου είναι η πλήρης αρμονία με τους στόχους της Χιλιετίας των Ηνωμένων Εθνών, που σχετίζονται με την καταπολέμηση της φτώχειας, τις κλιματικές αλλαγές, αλλά και την προώθηση της αειφόρου ανάπτυξης.

(πηγή: www.traveldailynews.gr, 15/1/2008)

Δεν υπάρχουν σχόλια: