Σε νέα βάση η λειτουργία των γραφείων εξωτερικού του ΕΟΤ

Νέα δεδομένα για τη λειτουργία των γραφείων εξωτερικού του ΕΟΤ δημιουργούνται μετά τις αποφάσεις που ελήφθησαν το Σάββατο, στο Παρίσι, στο πλαίσιο της συνάντησης των γενικών διευθυντών των γραφείων, παρουσία του υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης Αρη Σπηλιωτόπουλου.

Κατά τη συνάντηση, που διεξήχθη για πρώτη φορά στη γαλλική πρωτεύουσα, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου έδωσε το στίγμα της νέας πολιτικής που θα ακολουθήσουν οι επικεφαλής των γραφείων στις χώρες όπου προΐστανται.

Πλέον, η λειτουργία των γραφείων περνάει σε νέα επιστημονική βάση, με τα σύγχρονα εργαλεία μάρκετινγκ και έρευνας αγοράς να τίθενται στην πρώτη γραμμή.

Το Internet αναμένεται να αποτελέσει την αιχμή του δόρατος, αφού τόσο η νέα πύλη του ΕΟΤ, με τη νέα της μορφή, όσο και η διασύνδεση με τα γραφεία του Οργανισμού, θα δώσουν άλλη διάσταση στην επικοινωνία των γραφείων με την αγορά αλλά και την κεντρική πολιτική ηγεσία.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Σπηλιωτόπουλος, ο ισχυρός κρίκος επικοινωνίας της Αθήνας με τα 23 κεντρικά γραφεία του ΕΟΤ ανά τον κόσμο θα είναι η νέα επιτροπή που θα συσταθεί, με στόχο τη διευκόλυνση της επικοινωνίας των διευθυντών με την κεντρική διοίκηση. Επικεφαλής της επιτροπής θα αναλάβει το μέλος του ΔΣ του ΕΟΤ Μάκης Καλίγερος.

Στην κατεύθυνση της εύρυθμης λειτουργίας των γραφείων και της άμεσης παρακολούθησης των εργασιών τους, η γενική γραμματεία του υπουργείου θα έχει ενημέρωση από κάθε γραφείο ξεχωριστά σε μηναία βάση.

Παράλληλα, αποφασίστηκε οι συναντήσεις των γενικών διευθυντών να γίνονται δύο φορές ετησίως, από μία που ήταν μέχρι πρότινος. Η επόμενη θα λάβει χώρα στην Αθήνα σε έξι μήνες.

Αμεση προτεραιότητα για το υπουργείο αποτελεί η αισθητική αναβάθμιση της εικόνας των γραφείων, αλλά και η στελέχωση τους μέσω και μεταθέσεων από την κεντρική διοίκηση, λόγω της δυσκολίας που εμφανίζουν οι προσλήψεις. Παράλληλα, δεδομένη θεωρείται η αναβάθμιση και της Διεύθυνσης Προσωπικού Εξωτερικού.

Σε, ό,τι αφορά τη λειτουργία νέων γραφείων η Κίνα, η Ρωσία, η Ν.Αφρική και η Ινδία είναι οι αγορές που σύντομα η Ελλάδα θα εγκαινιάσει νέα γραφεία του ΕΟΤ.

(πηγή: www.in.gr, 27/1/2008)

Δεν υπάρχουν σχόλια: