World Island Dubai



Ξεχάστε ότι ξέρατε μέχρι τώρα, το Παρίσι και το Μιλάνο δε θα είναι για πολύ ακόμα οι μόνες επιλογές των Ευρωπαίων για να γνωρίσουν από κοντά τον κόσμο της μόδας. Μια ανακοίνωση της Dubai Infinity Holdings ήρθε να ταράξει τα παγκόσμια νερά της υψηλής ραπτικής και όχι μόνο.

Ένα ολόκληρο νησί αφιερωμένο στη μόδα με το όνομα “Isla Moda” θα προστεθεί στο τεχνητό σύμπλεγμα νησιών “The world” που κατασκευάζεται αυτή τη στιγμή στο Ντουμπάι.

Οι πιο διάσημοι οίκοι μόδας του κόσμου θα συντονιστούν για να κατασκευάσουν αυτόν τον απόλυτο προορισμό υψηλής αισθητικής.

Όπως δήλωσε η Samira Abdulrazzak, η γυναίκα πίσω από αυτό το εγχείρημα, το Isla Moda θα γίνει η κεντρικός σταθμός μόδας της Μέσης Ανατολής αλλά και το σπίτι κάθε λάτρη του Fashion.



Μόδα και πολυτέλεια σε ένα νησί περιτριγυρισμένο από την παγκόσμια Elite που ήδη έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον της για κάποια από τα 300 νησιά του συμπλέγματος “The World”
Ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί η ακριβής θέση του νησιού μέσα στο χάρτη αλλά θα είναι σε κεντρικό σημείο ώστε να εξυπηρετεί και τα άλλα νησιά.
Το Isle Moda θα προσφέρει στους επισκέπτες του μια μαγευτική ξενάγηση στο χώρο της ένδυσης, των αρωμάτων, του style ενώ το ίδιο το νησί θα είναι μια βιτρίνα της τελευταίας λέξης της διακόσμησης αλλά και της τεχνολογίας.
Οι επισκέπτες που θα θέλουν να περάσουν κάποιες αξέχαστες μέρες στο μοναδικό αυτό νησί θα μπορούν να μείνουν στο Hotel Moda. Το Hotel Moda , το υπερπολυτελές ξενοδοχείο, θα έχει περίπου 250 δωμάτια και θα διαθέτει boutique όλων των μεγάλων οίκων και σχεδιαστών με αρκετές μάλιστα αποκλειστικότητες.
Εκτός από το ξενοδοχείο στο Isla Moda θα δημιουργηθούν πολυτελείς κατοικίες για αγορά αλλά και ενοικίαση οι οποίες θα προσφέρουν μια ονειρεμένη εμπειρία με ιδιωτικές παραλίες, πισίνες και άλλα μοναδικά προνόμια για όσους τις επιλέξουν.

Τη σχεδίαση και διακόσμηση των κατοικιών αυτών θα γίνει από τους πιο διάσημους designers του κόσμου αφού κανένα μέρος του νησιού δε θα πρέπει να ξεφύγει από την υψηλά standards καλαισθησίας του project.

Στο Isla Moda τέλος θα πραγματοποιούνται διεθνείς εκδηλώσεις που θα λαμβάνουν μέρος οι καλύτεροι σχεδιαστές και τα πιο γνωστά μοντέλα. Όπως όλα δείχνουν ο απόλυτος γυναικείος (και όχι μόνο) προορισμός μόλις άρχισε να κατασκευάζεται και σε πολύ λίγο καιρό θα μπορούμε όλοι να πάμε.



Λίγα λόγια για το “The World”
Το αρχιπέλαγος των τεχνητών νησιών «The World» έχει σχεδιαστεί με βάση τον παγκόσμιο χάρτη. Το World αποτελείται από περίπου 300 μικρά νησιά τα οποία είναι χωρισμένα σε 4 κατηγορίες. Νησιά με ιδιωτικές βίλες, με ενοικιαζόμενες βίλες, με ονειρεμένα θέρετρα και νησιά κοινοτήτων Κάθε νησί αναπαριστά μια χώρα ή μια μεγάλη πόλη του κόσμου. Μέσα στο 2008 το project θα είναι εντελώς έτοιμο

Τα νησιά θα έχουν έκταση από 14 έως 42 στρέμματα και θα απέχουν μεταξύ τους τουλάχιστον 50 μέτρα. Ολόκληρη η έκταση του world θα είναι πάνω από 50 τετραγωνικά χιλιόμετρα!

Μέχρι τώρα έχουν πουληθεί περισσότερα από τα μισά νησιά του World, τα οποία έχουν κινήσει το ενδιαφέρον του διεθνούς Jet Set και όπως φαίνεται δε θα είναι λίγοι οι celebrities που θα αποκτήσουν κάποιο από αυτά.

Ένας από τους πρώτους που έδειξαν ενδιαφέρον για το “The World” ήταν ο Richard Branson που πριν από περίπου δυο χρόνια έδωσε συνέντευξη τύπου από το νησί «Μεγάλη Βρετανία» για να ανακοινώσει τις απευθείας πτήσεις Λονδίνου-Ντουμπάι της Virgin. Τελικά παρά τις φήμες που υπήρχαν ακόμα δεν έχει επιβεβαιωθεί αν ο ίδιος είναι ο ιδιοκτήτης του νησιού αυτού.
O Rod Stewart και ο David Beckham είναι επίσης κάποιοι από αυτούς που φημολογείται ότι έχουν γίνει ιδιοκτήτες 2 πολυτελών νησιών του World.
Το Μάιο ο Tommy Lee ανακοίνωσε ότι θα αγοράσει το νησί της Ελλάδας, λόγω της Ελληνικής του καταγωγής, για την πρώην γυναίκα του Pamela Anderson και τα δυο τους παιδιά. Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό αν το έκανε αλλά ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος αφού σίγουρα θα υπάρχει και ελληνικό ενδιαφέρον για το νησί αυτό.

(πηγή: www.fe-mail.gr, 14/1/2008)

Δεν υπάρχουν σχόλια: