EURO 2012

Την λύση που χρειάζονταν για να συνεχιστούν τα έργα στο "Ολιμπίνσκι" φαίνεται πως βρήκαν οι άνθρωποι της ουκρανικής ομοσπονδίας. Το οικονομικό δικαστήριο του Κιέβου απαγόρευσε την ανέγερση ενός εμπορικού κέντρου δίπλα στο στάδιο που θα διεξαχθεί ο τελικός του Euro 2012 (που θα φιλοξενηθεί από την Ουκρανία και την Πολωνία) το οποίο θα έβαζε σε περιπέτειες τους Ουκρανούς.

Τα μέχρι τώρα έργα για την αναβάθμιση του σταδίου και των χώρων γύρω από αυτό είχαν καθυστερήσει κατά πολύ. Το οικονομικό δικαστήριο αποφάνθηκε πως η κατασκευή του κτιρίου πρέπει να σταματήσει και πως οι δύο όροφοι που έχουν ήδη κτιστεί θα πρέπει να κατεδαφιστούν.

Όπως είχε ενημερώσει η UEFA, σε περίπτωση που το εμπορικό κέντρο χτιζόταν, το στάδιο θα ήταν ακατάλληλο για να φιλοξενήσει τον τελικό. Σύμφωνα με τους ανθρώπους της Ομοσπονδίας, το εμπορικό κέντρο αυτό θα μπλόκαρε κάποιους δρόμους εξόδου από το Ολυμπιακό στάδιο του Κιέβου. Επίσης, τόνισαν πως κάτι τέτοιο θα δυσκόλευε το έργο των ανθρώπων της ασφάλειας.

Αυτή η απόφαση δεν αλλάζει, βέβαια, το γεγονός πως οι δύο διοργανώτριες πρέπει να κάνουν "αγώνα δρόμου" ώστε να είναι έτοιμες έως το 2012. Τόσο η Ουκρανία όσο και η Πολωνία, πρέπει να χτίσουν νέα, αλλά και να ανακαινίσουν παλιά στάδια, ώστε να είναι σε θέση να φιλοξενήσουν το μεθεπόμενο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Το έργο των δύο χωρών κάθε άλλο παρά εύκολο είναι καθώς μέχρι τώρα δεν έχει γίνει σχεδόν τίποτα και τα στάδια που έπρεπε να χτιστούν παραμένουν ακόμα μακέτες.

(πηγή: www.cosmo.gr, 24/1/2008)

Η Πολωνία σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει περισσότερους από 20.000 έγκλειστους στις φυλακές της χώρας, ώστε να κατασκευαστούν οι υποδομές για τη διεξαγωγή του Euro 2012. Τα στάδια που διαθέτει η χώρα χρονολογούνται από την εποχή του κομμουνισμού.

Ο Πάουελ Νασιλόφσκι, αναπληρωτής προϊστάμενος των σωφρονιστικών καταστημάτων της Πολωνίας, δήλωσε ότι θα μπορούσε να γίνει μέρος ενός προγράμματος χρηματοδοτούμενου από την ΕΕ, ώστε να υπάρξει ομαλή επανένταξη των κρατουμένων στην κοινωνία.

Η Πολωνία μαστίζεται από έλλειψη εργατών, οικοδόμων κ.λπ. διότι πολλοί έχουν καταφύγει στις χώρες της Δυτικής Ευρώπης, όπου οι εργασίες τους είναι καλύτερα αμειβόμενες.

Η χώρα θα συνδιοργανώσει το Euro 2012 με την γειτονική Ουκρανία, ενώ η συγκεκριμένη ανακοίνωση από την UEFA τον Απρίλιο εξέπληξε πολλούς στην Ευρώπη, όπως αναφέρει το BBC.

Τα στάδια που διαθέτει η Πολωνία χρονολογούνται από την εποχή του κομμουνιστικού καθεστώτος και απέχουν πολύ από τα αυστηρά πρότυπα της UEFA. Πολλά στάδια θα χρειαστεί να κατασκευαστούν εκ νέου, ενώ υπάρχει σημαντική έλλειψη ξενοδοχείων και δρόμων.
Σημειώνεται ότι, οι φυλακισμένοι στην Πολωνία έχουν εργαστεί πολλές φορές κατά το παρελθόν σε δημόσια έργα αλλά, ποτέ σε ένα πρόγραμμα τέτοιας έκθεσης.

(πηγή: www.sportactive.gr, 22/6/2007)

Δεν υπάρχουν σχόλια: