Αύξηση του τουριστικού ρεύματος στην κεντρική Αμερική το 2007

Σημαντική αύξηση του τουριστικού ρεύματος παρατηρήθηκε τη χρονιά που φεύγει στις χώρες της κεντρικής Αμερικής. Μέχρι το τέλος του 2007, περίπου 8 εκατομμύρια άνθρωποι από όλο τον κόσμο εκτιμάται ότι θα έχουν επισκεφτεί τους αρχαιολογικούς χώρους από τον πολιτισμό των Μάγια, σε περιοχές όπως το Τικάλ, στη Γουατεμάλα και στο Κοπάν, στην Ονδούρα.

Τους τουρίστες προσελκύουν επίσης τα καταφύγια άγριων ζώων σε όλες τις χώρες, αλλά και οι παραλίες της Κόστα Ρίκα, η διώρυγα του Παναμά και τα ηφαίστεια και οι αποικιακές πόλεις της Νικαράγουα.

Μόνο από τη Γερμανία, υπολογίζεται ότι περίπου 100.000 τουρίστες επισκέφτηκαν τις χώρες της περιοχής, σύμφωνα με την Πιλάρ Κάνο, γενική γραμματέα της Υπηρεσίας Τουρισμού Κεντρικής Αμερικής (CATA).

«Το κοινό μάρκετινγκ των χωρών και η σταθερή πολιτική κατάσταση αποδίδουν καρπούς», δήλωσε η Κάνο, στα εγκαίνια της τουριστικής έκθεσης CATM (Ταξιδιωτική Αγορά Κεντρικής Αμερικής), που διοργανώνεται στην πρωτεύουσα της Κόστα Ρίκα, Σαν Χοσέ.

Το Μπελίζ και το Ελ Σαλβαδόρ δέχτηκαν σημαντικά μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών σε σχέση με το 2006, αλλά η Κόστα Ρίκα παραμένει ο πιο δημοφιλής προορισμός στην κεντρική Αμερική. Σύμφωνα με τον υπουργό Τουρισμού της Κόστα Ρίκα, το 2006 η χώρα υποδέχτηκε 1,725 εκατομμύρια ξένους, αριθμός που εκτιμάται ότι είναι μεγαλύτερος κατά 10% το 2007.

Οι χώρες της κεντρικής Αμερικής έχουν δημιουργήσει την ιστοσελίδα www.visitcentroamerica.com , που παρουσιάστηκε στη φετινή έκθεση τουρισμού στην Κόστα Ρίκα.

Στην ιστοσελίδα αυτή οι ενδιαφερόμενοι θα βρουν πληροφορίες για τις επτά χώρες της περιοχής και κυρίως για τα 17 μνημεία της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς που σύμφωνα με την UNESCO υπάρχουν στην κεντρική Αμερική.

(πηγή: www.ana.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: