36 ώρες στο Χόλιγουντ, στη συνοικία των αστέρων

Το Χόλιγουντ είναι από τα ελάχιστα μέρη του κόσμου, που εκπληρώνουν τις προσδοκίες των επισκεπτών τους. Με ελάχιστο κόπο, μπορεί να προσφέρει πολλά περισσότερα. Η φιλική προς τους πεζούς συνοικία υπενθυμίζει τα προτερήματα του παλιού Λος Αντζελες, με εικονικά κτίρια, όπως εκείνο της δισκογραφικής Capitol Records, παρουσιάζοντας ταυτόχρονα όλα τα καλά της σύγχρονης μεγαλούπολης: την πολυπολιτισμική της φύση και την καλαίσθητη εις ύψος επέκτασή της. Παρά την αναγέννηση της συνοικίας, που συνοδεύθηκε από ακριβές κατοικίες, μοδάτα εστιατόρια και παγκοσμίου φήμης σινεμά, η γειτονιά συνεχίζει να φιλοξενεί τατουατζίδικα, σεξ shop και αστέγους. Ολα αυτά δένονται μεταξύ τους χάρη στο Χόλιγουντ Ουόκ οφ Φέιμ, το διάσημο πεζοδρόμιο, όπου οι κατά καιρούς αστέρες άφησαν τα αποτυπώματά τους.

Παρασκευη
4 μ.μ. Αλλαγή κοστουμιών
Προτού ανοίξετε τις βαλίτσες σας, ετοιμαστείτε να τις γεμίσετε... Το Χόλιγουντ είναι κυριολεκτικά γεμάτο μπουτίκ ρούχων «βίντατζ», με πολλά από αυτά να προσφέρουν ρούχα, που φορέθηκαν σε παραγωγές ταινιών ή τηλεοπτικών σειρών. Το Golyester διαθέτει πολύ καλά διατηρημένες τσάντες χειρός, κομπινεζόν, βραδινά φορέματα και πολλά άλλα. Λίγο πιο κάτω, στον ίδιο δρόμο, θα βρείτε το The Way We Wore, ενώ μεταξύ τους βρίσκεται το Cafe Midi, όπου μπορείτε να πιείτε έναν καπουτσίνο.
7.30 μ.μ. Πλανήτης Τάι
Οι κάτοικοι του Λος Αντζελες εκτιμούν ότι το Χόλιγουντ έχει το καλύτερο ταϊλανδέζικο φαγητό. Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το Sapp Coffee Shop, τόπο συνάντησης των Ταϊλανδών της πόλης. Για κάπως πιο κοσμική ατμόσφαιρα, πηγαίνετε στο Bulan Thai Vegetarian, όπου συχνάζουν ακόμη και ηθοποιοί του σινεμά.
10 μ.μ. Η νέα παρέα του Σινάτρα
Παρότι θα ακουστεί σαν κλισέ, περάστε μια βόλτα από το Teddy's, στο εσωτερικό του ξενοδοχείου Roosevelt. Το μπαράκι ανήκε παλιά στην Αμάντα Ντέμι, που φιλοξενούσε διασημότητες όπως τον Ντιν Μάρτιν και τον Φρανκ Σινάτρα. Μετά την ανακαίνισή του το 2006, το μπαράκι άνοιξε και πάλι, με πιο «δημοκρατική» πόρτα, αν και οι διασημότητες το επισκέπτονται ακόμη.

Σαββατο
8.30 π.μ. Μήπως είναι ο Τομ Κρουζ;
Το Λος Αντζελες αγαπά την ημέρα. Πηγαίνετε στο Square One Dining, ένα χαρούμενο μικρό εστιατόριο, που προωθεί τοπικά βιολογικά αγροτικά προϊόντα. Παραγγείλετε γαλλικό τοστ με καραμελωμένη μπανάνα και παρακολουθείστε το απέναντι κτίριο των σαϊεντολόγων, μήπως και δείτε τον Τομ Κρουζ να πηγαίνει για μια πρωινή ενημέρωση.
11.00 π.μ. Ανοικτή πρόσκληση
Ακόμη και πολλοί ντόπιοι δεν γνωρίζουν την ύπαρξη του Barnsdall Art Park, μια δημόσια έκταση, την οποία δώρισε στον δήμο της πόλης η εκκεντρική Αλίν Μπάρνσνταλ το 1927. Ο χώρος διαθέτει μία από τις καλύτερες θέες της περίφημης πινακίδας του Χόλιγουντ, ενώ επιτρέπεται η παραμονή στο γρασίδι, πράγμα σπάνιο στο Λος Αντζελες. Εκεί μπορείτε να δείτε και το σπίτι Hollyhock, την πρώτη αρχιτεκτονική δουλειά του Φρανκ Λόιντ Ράιτ στην πόλη.
2 μ.μ. Οχι μόνο για πρόγευμα
Μην νομίσετε ότι το Χόλιγουντ είναι μόνο σούσι. Για να γεμίσετε τις γαστριμαργικές σας μπαταρίες, πηγαίνετε στο Roscoe's House of Chicken and Waffles, παράρτημα της πολυαγαπημένης αλυσίδας ψητού κοτόπουλου.
3 μ.μ. Πριν από τα i-Pod
Από τον «ναό του κοτόπουλου», κατευθυνθείτε στα Amoeba Records, ένα από τα τελευταία μεγάλα ανεξάρτητα δισκοπωλεία στις ΗΠΑ. Οι τιμές των CD και DVD είναι χαμηλές, ενώ μπορείτε να ακούσετε και ζωντανή μουσική πολλές φορές την εβδομάδα, μέσα στο κατάστημα.
5 μ.μ. Ταινία υψηλής τεχνολογίας
Συνεχίστε το βάδισμα. Κατευθύνεστε τώρα προς τον κινηματογράφο ArcLight, που διαθέτει ένα από τα καλύτερα συστήματα προβολής και ήχου στον κόσμο, και αναπαυτικές πολυθρόνες. Αξίζει να παρακολουθήσετε ό,τι σας ευχαριστεί, καθώς οι αίθουσες παίζουν από τις τελευταίες εισπρακτικές επιτυχίες έως και παλιά αριστουργήματα του κινηματογράφου τέχνης.
8 μ.μ. Στο... Περού
Στρίψτε στη γωνία της Νορθ Βάιν και ανακαλύψτε το μικροσκοπικό εστιατόριο Los Balcones de Peru. Πρόκειται για ένα μοναδικό μαγαζί, που μιμείται τα περίφημα μπαλκόνια της πρωτεύουσας του Περού, Λίμα. Γνωστό για το εξαιρετικό του σεβίτσε, το εστιατόριο βρίσκεται δίπλα σε μαγαζί μέντιουμ. Αρχίστε με τσίτσα μοράδα (ποτό με βάση φρούτα) και μην παραλείψετε να δοκιμάσετε το λόμο σαλτάδο, σοταρισμένο μοσχάρι σε κρεμμύδια.
11 μ.μ. Σκοτεινές νύχτες
Ολοκληρώστε τη βραδιά σας στο Woods, ένα άριστα σχεδιασμένο μπαρ, με θέμα το ύπαιθρο. Καθώς θα παρακολουθείτε το νεανικό κοινό να εξετάζει τα τραγούδια του τζουκ-μποξ, δοκιμάστε το περίφημο ποτό «μιντ τζούλιπ».

Κυριακή
9.30 π.μ. Διάσημοι σκύλοι
Δύο τετράγωνο βόρεια του Χόλιγουντ μπουλεβάρ θα βρείτε ένα από τα πιο εντυπωσιακά πάρκα της χώρας, το Ράνιον Κάνιον. Το μεγάλο πάρκο προσφέρει ενδιαφέροντες περιπάτους στα απότομα μονοπάτια του και εκπληκτική θέα της κοιλάδας του Σαν Φερνάντο, του Ειρηνικού και της νήσου Καταλίνα στα ανοικτά του Λος Αντζελες. Η περιοχή είναι δημοφιλής με τους ιδιοκτήτες σκύλων -ακόμη και με διασημότητες- για τις βόλτες των τετράποδων φίλων τους.
12 μ.μ. Ελα από εδώ..
Απευθύνεται πράγματι σε τουρίστες, περπατήστε όμως μία τελευταία φορά κατά μήκος του Χόλιγουντ Μπούλεβαρ και προσπαθήστε να αναγνωρίσετε όσα περισσότερα αστέρια μπορείτε στο πεζοδρόμιο.

Χρήσιμες πληροφορίες
Golyester 323-9311339
The Way We Wore www.thewaywewore.com
Cafe Midi www.cafemidi.com
Bulan Thai Vegetarian www.bulanthai.com
Teddy's www.hollywoodroosevelt.com
Square One Dining 323-6611109
Barnsdall Art Park www.barnsdallartpark.com
Roscoe's House of Chicken 323-4667453
Amoeba Records www.amoeba.com
ArcLight Cinema www.arclightcinema.com
Los Balcones del Peru 323-8719600
Woods www.vintagebargroup.com

(πηγή: www.kathimerini, 19/1/2008)

Δεν υπάρχουν σχόλια: