Η Αυστρία καλωσορίζει την Ελλάδα - EURO 2008

Μετά από 18 αγωνιστικές ημέρες, 306 αγώνες πρόκρισης, 27.540 λεπτά αγώνων και 838 γκόλ είναι επιτέλους σίγουρο ποιές ομάδες θα συμμετάσχουν από τις 7 έως τις 29.6.2008 στο UEFA EURO 2008 στην Αυστρία και στην Ελβετία. Η κλήρωση της Κυριακής 2 Δεκεμβρίου έδωσε τις απαντήσεις.

Κατά τη διάρκεια των αγώνων των ομίλων που θα διεξαχθούν στο Salzburg και στο Innsbruck του Τιρόλου, θα αγωνιστούν η Ελλάδα, η Σουηδία, η Ισπανία και η Ρωσία για την είσοδό τους στα προημιτελικά.

Με το σύνθημα «Γιορτάστε το Φεστιβάλ Ποδοσφαίρου» η αρχιτεκτονικά μαγευτική παλαιά πόλη του Salzburg, με τις πλατείες Mozartplatz, Residenzplatz και Kapitelplatz θα μετατραπεί σε ζώνη οπαδών. Γύρω από τον Καθεδρικό Ναό θα στηθούν τρεις γιγαντοοθόνες που η καθεμία θα είναι 40 τ.μ., από τις οποίες θα μεταδοθούν ζωντανά οι αγώνες του UEFA EURO 2008. Πέρα από αυτά θα υπάρχουν στην πλατεία Residenzplatz μία σκηνή για συναυλίες και μία «όαση» γαστρονομίας. Η πλατεία Kapitelplatz θα μεταμορφωθεί σε «Family Park» - εκεί θα υπάρχει διασκέδαση και προγράμματα με show για όλη την οικογένεια.

Σάλτσμπουργκ
Κάθε χρόνο διοργανώνονται στο Salzburg περίπου 4.000 καλλιτεχνικές εκδηλώσεις – από μοντέρνες έως παραδοσιακές. Το Φεστιβάλ που γίνεται τους καλοκαιρινούς μήνες και η Εβδομάδα Μότσαρτ τον Ιανουάριο είναι παγκοσμίως γνωστά.

Μετά από κάθε αγώνα ή κάθε καλλιτεχνική εκδήλωση μπορεί να επισκεφτεί κανείς τα παραδοσιακά καφενεία, τα μοντέρνα μπάρ ή μία από τις τέσσερις ιδιωτικές μπυραρίες και ταβέρνες με κήπους.

Στο κρατίδιο Salzburg μπορεί ο επισκέπτης να αξιοποιήσει τον χρόνο που μεσολαβεί μεταξύ των διαφόρων αγώνων κάνοντας ο ίδιος αθλητισμό. Υπάρχουν 7.200 χιλιόμετρα οριοθετημένων μονοπατιών πεζοπορίας και 550 καλλιεργημένα ορεινά βοσκοτόπια, τα οποία προσκαλούν επισκέπτες της πόλης να τα επισκεφτούν πρωτού επιστρέψουν το βράδυ ξανά...στη ζώνη των οπαδών.

(πηγή: www.travelreport-int.gr 22/12/2007)

Δεν υπάρχουν σχόλια: