Ξενοδοχείο σε... κομμάτια στο Λονδίνο

Ενα «συναρμολογούμενο» ξενοδοχείο θα οικοδομήσει στα περίχωρα της βρετανικής πρωτεύουσας η αλυσίδα ξενοδοχείων Travelodge. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, το νέο ξενοδοχείο θα αποτελείται από κυβικά δομικά στοιχεία, σαν πελώρια κιβώτια, τα οποία θα εισαχθούν στη Βρετανία πλήρως προκατασκευασμένα από την Κίνα. Οταν φτάσουν στον τόπο ανοικοδόμησης της μονάδας, το ένα δομικό στοιχείο θα τοποθετηθεί πάνω στο άλλο και θα συνδεθούν μεταξύ τους με πελώρια μπουλόνια. Το καινούργιο ξενοδοχείο, εν ολίγοις, θα κατασκευαστεί περίπου σαν να επρόκειτο για παιδικό «μεκανό».

Η Travelodge, η οποία διαχειρίζεται ξενοδοχεία χαμηλού κόστους, εξηγεί ότι τα δομικά στοιχεία, που είναι κατασκευασμένα από ατσάλι, θα μπορούν να αποσυνδεθούν όποτε αυτό κριθεί σκόπιμο. Το ξενοδοχείο, δηλαδή, είναι δυνατόν να διαλυθεί κυριολεκτικώς εις τα εξ ων συνετέθη και να μεταφερθεί σε κάποια άλλη τοποθεσία. Κάθε τέτοιο συναρμολογούμενο κατάλυμα υπολογίζεται ότι θα διαθέτει 120 δωμάτια.

Kαθένας από τους «θαλαμίσκους», τα δομικά στοιχεία, που θα αποτελέσουν τα δωμάτια του ξενοδοχείου εισάγεται από την Κίνα με ήδη τοποθετημένο το λουτρό. Τα παράθυρα, έπιπλα και διακοσμητικά στοιχεία, ωστόσο, τοποθετούνται μετά τη συναρμολόγηση του κτιρίου. Η εταιρεία, πάντως, ευελπιστεί ότι μελλοντικά οι θαλαμίσκοι θα έρχονται πλήρως εξοπλισμένοι και το μόνο που θα απομένει θα είναι η σύνδεση των δομικών στοιχείων σε ενιαία μονάδα.

«Η νέα μεθοδολογία και κυρίως η ευκολία συναρμολόγησης μεγάλων μονάδων είναι πιθανό να βοηθήσει στη δημιουργία “προσωρινών” ξενοδοχείων που θα στήνονται όπου παρίσταται αυξημένη ανάγκη φιλοξενίας επισκεπτών, όπως συμβαίνει στις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις και τα φεστιβάλ» υπογράμμισε ο διευθυντής της εταιρείας, Πολ Χάρβεϊ.

«Ενα προσωρινό οικοδόμημα που θα μπορεί να καλύπτει τις αυξημένες ανάγκες φιλοξενίας προφανώς θα έχει διαφορετικό σχέδιο από μια μόνιμη ξενοδοχειακή μονάδα. Από την άλλη, το προσωρινό κατάλυμα είναι δυνατόν να συναρμολογηθεί και να αρχίσει να λειτουργεί εντός 12 εβδομάδων, ενώ μπορεί να μεταφερθεί όποτε εκλείψει η αυξημένη ανάγκη» τόνισε ο κ. Χάρβεϊ.

Το πρώτο ξενοδοχείο του είδους θα οικοδομηθεί στο Αξμπριτζ της ευρύτερης περιφέρειας του Λονδίνου και θα αρχίσει να λειτουργεί τον ερχόμενο Ιούνιο. Η διαμονή μιας νύχτας θα κοστίζει περί τα 30 ευρώ τη νύχτα. Η εταιρεία στοχεύει να κατασκευάσει δεύτερο συναρμολογούμενο ξενοδοχείο κοντά στο αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου πριν από το τέλος της χρονιάς.

Με την ίδια μέθοδο θα μπορούν να κατασκευάζονται, εκτός από ξενοδοχεία, φοιτητικές εστίες και μεγάλα οικιστικά συγκροτήματα.

(πηγή: www.kathimerini.gr, 10/1/2008)

Δεν υπάρχουν σχόλια: