Νέος κανονισμός για τη μεταφορά χειραποσκευών στα βρετανικά αεροδρόμια

Σε ισχύ έχει τεθεί από την περασμένη Δευτέρα, 7 Ιανουαρίου 2008, το νέο μέτρο της βρετανικής Κυβέρνησης για την μεταφορά χειραποσκευών στα αεροδρόμια της χώρας, περιορίζοντας τον αριθμό τους σε έναν. Η ιδιοκτήτρια εταιρία των επτά μεγαλύτερων αεροδρομίων της Βρετανίας, BAA, στην οποία ανήκουν τα αεροδρόμια Heathrow, Gatwick, Stansted, Glasgow, Edinburgh, Aberdeen και Southampton συμβουλεύει το επιβατικό κοινό να ενημερώνεται για τις εκάστοτε πολιτικές αποσκευών, που ακολουθούν οι αεροπορικές εταιρίες, πριν φτάσει στο αεροδρόμιο.

Σημειώνεται ότι το νέο μέτρο εφαρμόζεται ήδη στα έξι από τα επτά αεροδρόμια της BBA, με το αεροδρόμιο του Gatwick να υιοθετεί το μέτρο εντός των επόμενων ημερών, καθώς αναμένεται η ολοκλήρωση των απαραίτητων τεχνικών εργασιών.

Όπως ανέφερε εκπρόσωπος της BAA, "θα βοηθήσουμε στην προβολή των αλλαγών που επέφερε το νέο μέτρο της Κυβέρνησης, αναφορικά με την μεταφορά χειραποσκευών στα αεροσκάφη, αλλά είναι σημαντικό για τους επιβάτες να ελέγχουν την πολιτική των αεροπορικών τους εταιριών, καθώς πολλές έχουν διαφορετικές πολιτικές, όσον αφορά στο είδος των χειραποσκευών, που μπορούν να μεταφερθούν στο εσωτερικό της καμπίνας. Στο πλαίσιο αυτό, θα ζητήσουμε από τις αεροπορικές εταιρίες να διαβεβαιώνουν ότι οι επιβάτες έχουν καταλάβει πλήρως τις πολιτικές τους για την μεταφορά αποσκευών προτού φτάσουν στα σημεία για check-in και περάσουν τον έλεγχο".

(πηγή: www.traveldailynews.gr, 10/1/2008)

Δεν υπάρχουν σχόλια: