Αισιοδοξία και θετική διάθεση σε πλημμυρίζουν όταν αντικρύζεις το τοπίο που περιβάλλει τα Καλάβρυτα. Οι διαδρομές που σε οδηγούν ψηλά μέσα σε ελατοδάση και τα μνημεία που είναι στημένα σε διάφορα σημεία της περιοχής είναι ακόμη μία αφορμή για να αγναντέψεις και να συλλογιστείς. Το χιονοδρομικό κέντρο, η ιστορία της περιοχής, η ομορφιά του Βουραϊκού και του περίφημου οδοντωτού, το φυσικό τοπίο με τις εναλλαγές του παντρεύονται εδώ με τον καλύτερο τρόπο.
Ηνύχτα πέφτει νωρίς τον χειμώνα και η ζωή της μικρής πολιτείας που την περιβάλλουν τα βουνά συγκεντρώνεται στον κεντρικό φαρδύ πεζόδρομο, που καταλήγει στον σιδηροδρομικό σταθμό του οδοντωτού. Επισκέπτες, σκιέρ, μαθητές του σχολείου και ντόπιοι πηγαινοέρχονται, κοιτάζουν τα τουριστικά είδη στα μαγαζιά, μπαινοβγαίνουν στα καφέ και τις ταβέρνες, κοντοστέκονται στην κεντρική πλατεία με τα πλατάνια, τις προτομές των ηρώων του ΄21 και τον μητροπολιτικό ναό που χτίστηκε μεταξύ 1730- 50. Το ρολόι στο αριστερό κωδωνοστάσιο σταμάτησε το 1943, όταν οι Γερμανοί κατέστρεψαν την πόλη και σκότωσαν εκατοντάδες. Η άλλοτε μαρτυρική πόλη φροντίζει να διατηρεί αυτή την ταυτότητά της πλάι στην νέα, την πιο τουριστική, την οποία οφείλει στην ανάπτυξη του χιονοδρομικού κέντρου από τα τέλη της δεκαετίας του ΄80. Οι 2.000 άνθρωποι που κατοικούν μόνιμα εδώ δουλεύουν σε δημόσιες υπηρεσίες και ασχολούνται με τον τουρισμό, ενώ η οικοδομική ανάπτυξη είναι εμφανής σε κάθε βόλτα που θα κάνεις προς το χιονοδρομικό κέντρο. Λίγο έξω από την πόλη θα δεις και τον περίφημο τόπο θυσίας, ένα επιβλητικό μνημείο για τους περίπου 500 ανθρώπους που σκότωσαν οι Γερμανοί, από όπου η θέα σε όλη την περιοχή είναι θαυμάσια. Εξίσου εντυπωσιακό είναι και το Μουσείο Ολοκαυτώματος στην άκρη του κεντρικού πεζόδρομου (τηλ. 26920 23646), αλλά και το περίφημο κτίριο της Παλαιολογίνας που θεωρείται ότι χτίστηκε από τον Θωμά Παλαιολόγο και δωρίστηκε από τον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο στην πριγκίπισσα Αικατερίνη, συγγενή της αυτοκρατορικής οικογένειας. Ο τελευταίος ιδιοκτήτης του το έχει προσφέρει στον δήμο και σήμερα το χρησιμοποιούν για πολιτιστικές δραστηριότητες. Εκτός του πεζόδρομου, το ωραιότερο σημείο της πόλης είναι η Πλατεία Ελευθερίας (ή Χελμού, καθώς εκεί υπάρχει το ομώνυμο παλιό ξενοδοχείο). Στον πλάτανό της, που τον ονομάζουν Των Γερόντων, λέγεται ότι συσκέφθηκαν ο Ζαΐμης, ο Πετιμεζάς και ο Φωτήλας.
Το χιονοδρομικό κέντρο
Λειτουργεί από το 1988 και είναι πολύ δημοφιλές. Είναι δημοτική επιχείρηση και δεν έχει αξιοποιηθεί όσο θα του άξιζε. Έχει 7 αναβατήρες, 12 πίστες όλων των κατηγοριών και σαλέ. Είναι ανοιχτό κάθε μέρα από τις 9 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα (τηλ. 26920 24451-2, www.kalavrita-ski.com).
Το φαράγγι του Βουραϊκού
Πολλοί θεωρούν ότι πήρε το όνομά του από τον θόρυβο (βουρ, βουρ) που κάνουν τα νερά του. Η σωστή ερμηνεία όμως είναι ότι ονομάστηκε έτσι από την αρχαία πόλη Βούρα που ίδρυσαν οι Ίωνες και βρίσκεται εκεί όπου σήμερα υπάρχει το χωριό Τράπεζα (η μυθολογία λέει ότι ο Ηρακλής αγάπησε τη Βούρα, κόρη του Νεφεληγερέτη Διός και της Ελίκης και άνοιξε πέρασμα στη θέση Πόρτες του Βουραϊκού για να πάει να τη συναντήσει, και από αυτήν πήρε το όνομά της η αρχαία πόλη). Έχει ενταχθεί στις περιοχές του Νatura 2000, φιλοξενεί πολλά πουλιά- κυρίως αρπακτικά- και ενδιαφέρουσα χλωρίδα στις ορθοπλαγιές του. Στο φαράγγι υπάρχουν σκήτες και ερειπωμένες εκκλησίες όπως η αγία Μονή με τοιχογραφίες των αρχών του 18ου αι. και του Αγ. Νικολάου. Η διάσχιση του Βουραϊκού με τα πόδια είναι μοναδική εμπειρία. Η διαδρομή κινείται στις γραμμές του οδοντωτού και είναι μέρος του διεθνούς μονοπατιού Ε4.
Στα 6 πιο διάσημα σιδηροδρομικά δίκτυα του κόσμου
Συνώνυμο του Βουραϊκού και ενσωματωμένος στο περιβάλλον από το 1896 οπότε λειτούργησε πρώτη φορά, έχει χαρακτηριστεί ένα από τα έξι πιο διάσημα σιδηροδρομικά δίκτυα του κόσμου. Η διαδρομή είναι γοητευτική καθώς ο οδοντοτός διασχίζει τον Βουραϊκό περνώντας από σημεία απίθανης ομορφιάς ή αγριάδας, ακόμη και δίπλα στο ποτάμι. Χαρακτηριστικά είναι τα λεγόμενα Δικαστήρια, οι Πόρτες που είναι το πιο στενό σημείο της- με τις τεράστιες μεταλλικές πόρτες στο παλιό τούνελ που κάποτε έκλειναν ώστε να αναγκάζονται οι χωρικοί να πληρώνουν εισιτήριο για να περνάνε-, η θέση Καταρράκτης και τα λεγόμενα Μετέωρα της Ζαχλωρούς.
Υπάρχουν έξι σήραγγες και 49 γέφυρες από τις οποίες 9 είναι πέτρινες τοξωτές. Το εύρος της γραμμής του είναι 0,75 μ. και θεωρείται ο στενότερος οδοντωτός στον κόσμο, το μήκος του δικτύου είναι περίπου 22 χλμ. και το σύνολο των οδοντωτών τμημάτων του 3,4 χλμ. Πηγαίνει με 40 χλμ. και στα σημεία της οδόντωσης με 12 χλμ. Σήμερα κάνει μόνο το δρομολόγιο Καλάβρυτα- Κ. Ζαχλωρού, τα Σαββατοκύριακα. Έχουν αγοραστεί καινούργια βαγόνια, έγιναν έργα συντήρησης στις γραμμές και στερεώσεων στις σιδερένιες γέφυρες και τώρα επίκειται η αντικατάσταση των οδοντώσεων που υπάρχουν σε τρία σημεία. Υπολογίζεται ότι το πλήρες δρομολόγιο ΔιακοπτόΚαλάβρυτα θα ξεκινήσει πάλι στα τέλη Ιουλίου 2008 (τηλ. σταθμού Καλαβρύτων: 26920 22245).
Το Μέγα Σπήλαιο
Η ιστορική μονή σήμερα αναστηλώνεται, αλλά παραμένει εντυπωσιακή, χτισμένη πάνω στα κατακόρυφα «μετεωρικά» βράχια. Κατά την παράδοση ιδρύθηκε στο δεύτερο μισό του 4ου αι., κάηκε το 840 και την ξαναέχτισε ο Ανδρόνικος Παλαιολόγος. Ξανακάηκε το 1400 αλλά στα τέλη του 16ου αι. είχε ήδη μεγάλη και πολύ πλούσια βιβλιοθήκη. Οι μοναχοί της έλαβαν μέρος στην εξέγερση των Ορλωφικών, λεηλατήθηκε από τους Αλβανούς και το 1821 ήταν ένα από τα σημαντικότερα μοναστήρια της Πελοποννήσου. Κάηκε και άλλες φορές, με τελευταία αυτήν του 1943 όταν την πυρπόλησαν οι Γερμανοί. Το καθολικό της είναι σκαμμένο στον βράχο και διατηρεί τις τοιχογραφίες του 1653. Έχει εκκλησιαστική συλλογή, η οποία αυτό τον καιρό δεν είναι επισκέψιμη. Αξιοθέατο είναι το σημείο εύρεσης της εικόνας της Παναγίας, μέσα στη σπηλιά και η πηγή της κόρης, όπως λέγεται, από όπου πιστεύεται ότι τρέχει αγίασμα.
Η Αγία Λαύρα
Θεωρείται ότι ιδρύθηκε το 961, την ίδια χρονιά που χτίστηκε η Μεγίστη Λαύρα του Αγίου Όρους, δυτικά της σημερινής μονής, εκεί όπου είναι το σημερινό Παλαιομονάστηρο. Στο μουσείο της θα δείτε το περίφημο λάβαρο της Επανάστασης του ΄21 που η παράδοση θέλει να έχει ξεκινήσει εδώ. Ο ναός της ανακαινίζεται αυτή την περίοδο και τα κτίρια που βλέπετε σήμερα κτίστηκαν από το 1950 και μετά, καθώς και αυτή είχε υποστεί αλλεπάλληλες καταστροφές.
Το σπήλαιο των Λιμνών
Αντίθετα από ό,τι συμβαίνει σε άλλα σπήλαια, κατά την περιήγησή σας στο σπήλαιο των Λιμνών στα Καστριά δεν θα κρυώσετε ούτε θα... καταπιεστείτε, καθώς είναι πολύ ψηλοτάβανο. Οι αλλεπάλληλες κλιμακωτές λίμνες του σε τρία επίπεδα, φέτος έχουν λίγο νερό- λόγω της περσινής λειψυδρίας- παραμένουν ωστόσο εντυπωσιακές όπως και οι σχηματισμοί των ωραία φωτισμένων σταλακτιτών και σταλαγμιτών που μοιάζουν με πολυελαίους, μέδουσες, παραπετάσματα και θα τους δείτε κατά τη διαδρομή σας πάνω στις σιδερένιες γέφυρες. Σταματά στα 500 μ., αφού από εκεί και πέρα το σπήλαιο δεν έχει αξιοποιηθεί τουριστικά. Το σπήλαιο είναι κοίτη υπόγειου ποταμού μήκους 2.100 μ. Ανακαλύφθηκε το 1964 από κατοίκους των Καστριών, εξερευνήθηκε από τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο και χαρτογραφήθηκε από την Άννα Πετροχείλου. Στον κάτω όροφο έχουν βρεθεί απολιθωμένα οστά ανθρώπου και ζώων, ανάμεσα στα οποία και ιπποπόταμου! (τηλ. 26920 31588, 31301).
Άγνωστα και όμορφα χωριά
Η Κερπινή, ακόμη ένα μαρτυρικό χωριό της περιοχής που το κατέστρεψαν οι Γερμανοί το 1943, είναι χτισμένη σε πανέμορφη φυσική τοποθεσία, έχει ωραία πέτρινα σπίτια και τον πύργο των Ζαΐμηδων, μισογκρεμισμένο πια. Γεμάτη τρεχούμενα νερά, έχει όμορφη πλατεία με κρήνες, καφενεδάκι και ταβέρνα για φαγητό. Αίσθημα ευεξίας και αισιοδοξίας θα σας πλημμυρίσει αν κάνετε βόλτα μέχρι το χωριό Βραχνί: στην είσοδό του υπάρχει ωραία παιδική χαρά και στο εσωτερικό του υπέροχος χώρος αναψυχής με πολύ πράσινο και όμορφα πέτρινα σπίτια. Τον χειμώνα το κατοικούν ελάχιστοι, το καλοκαίρι όμως τα σπίτια γεμίζουν από τους παραθεριστές. Όμορφο είναι και το Σούβαρδο, όπου θα πάτε αν συνεχίσετε τον φιδογυριστό ασφαλτόδρομο στο βουνό. Όλες οι διαδρομές είναι μέσα σε ελατοδάση και έχουν εξαιρετική θέα προς τον Βουραϊκό και τα Καλάβρυτα.
Ένα μαγευτικό πλατανοδάσος
Ένα απίστευτο δάσος με υπεραιωνόβια πλατάνια, ένας υδρόμυλος που ακόμα λειτουργεί και οι πηγές του Αροάνιου ποταμού κάνουν το Πλανητέρο αγαπημένο προορισμό, ακόμη και τις καθημερινές. Δυστυχώς, όπως συμβαίνει συχνά στην Ελλάδα, οι εγκαταστάσεις από τις ταβέρνες που έχουν κατασκευαστεί μέσα στο δάσος χαλάνε το τοπίο, καθώς και οι μεγάλοι σωλήνες για την άντληση του νερού. Σε αυτές τις ταβέρνες θα φάτε κυρίως πέστροφα, ενώ στην περιοχή λειτουργούν και δυο ιχθυοτροφεία. Πάνω από το δάσος βρίσκεται το χωριό του Πλανητέρου και ακόμη ψηλότερα, σε μαγευτική τοποθεσία μέσα στα έλατα, το ακατοίκητο τον χειμώνα Ελατόφυτο ή Μάζι.
Η Κάτω Ζαχλωρού
Ο ήλιος μόνο λίγες ώρες λούζει τα σπιτάκια του χωριού που κρύβονται ανάμεσα στα πλατάνια, τις μηλιές, τις καρυδιές και παίζει με τις φυλλωσιές των δέντρων στον καταπληκτικό πέτρινο σταθμό του οδοντωτού. Τον αποτελούν δυο κτίρια με δίρριχτες στέγες από κεραμίδι που το βράδυ φωτίζονται με τρόπο κινηματογραφικό. Στην εντυπωσιακή μεταλλική γέφυρα που σε εισάγει στον σταθμό, δίπλα στον οποίο υπάρχουν οι ταβέρνες που βγάζουν και τραπεζάκια έξω, μόλις ολοκληρώθηκαν τα έργα ενίσχυσης των θεμελιώσεων. Τα Σαββατοκύριακα που το τρενάκι κυκλοφορεί ο μικρός οικισμός γεμίζει από κόσμο, ενώ αρκετοί μένουν στους ξενώνες ή στα ενοικιαζόμενα δωμάτια. Από το χωριό ξεκινάει μονοπάτι για το Μέγα Σπήλαιο.
Οι αρχαίοι Λουσοί
Το τοπίο στο οροπέδιο των Λουσών είναι πολύ όμορφο, με τεράστιες επίπεδες εκτάσεις και τον χείμαρρο Μάννα που το διατρέχει.
Στους αρχαιολογικούς χώρους γίνεται συστηματική ανασκαφή από το Αυστριακό Ινστιτούτο από το 1983 μέχρι σήμερα και δεν είναι επισκέψιμοι. Οι ανασκαφές του Αυστριακού Ινστιτούτου είχαν αρχίσει το 1898-99 και έφεραν στο φως θεμέλια του δωρικού ναού της Αρτέμιδος Ημέρας (αρχές 3ου αι. π.Χ.) στη θέση Παναγιά και νοτιοδυτικά του ναού το βουλευτήριο, έναν αναλημματικό τοίχο, έναν τοίχο κρηναίου οικοδομήματος. Στη Β-ΒΑ πλευρά του βουλευτηρίου βρέθηκαν στοιχεία ενός ιερού της προϊστορικής εποχής.
Πριν από τον χώρο του ιερού της Αρτέμιδος υπάρχει άλλη μια ανασκαφή όπου έχουν βρεθεί οικίες της ελληνιστικής περιόδου, με οικοδομικά στοιχεία ρωμαϊκών χρόνων. Οι Λουσοί ήταν από τις πιο σπουδαίες αυτόνομες πόλεις της αρκαδικής Αζανίας και ήκμασαν στους αρχαϊκούς και κλασικούς χρόνους.
Πολύ ωραίο χωριό είναι οι Κάτω Λουσοί. Ανεβαίνοντας για να δείτε τον εντυπωσιακό πύργο του Πετμεζά (17ος αιώνας, από τους παλαιότερους της ορεινής Πελοποννήσου) θα θαυμάσετε και τα όμορφα πέτρινα σπίτια τους φτιαγμένα από Λαγκαδινούς ή Βαρβαρίτες κτίστες.
ΦΑΓΗΤΟ
Στα Καλάβρυτα
«Ουζερί Άρωμα» (τηλ. 26920 24843). Καινούργιο και πολύ χαρούμενα διακοσμημένο, πάνω στον πεζόδρομο. Θα γευθείτε πολλά μεζεδάκια με ευφάνταστα ονόματα, όπως φακοσαλάτα, πιπεριά μπουκωμένη και φέτα παντρεμένη, λουκανικομπέρδεμα, κοτόπουλο της αμαρτίας.
«Περί Ορέξεως» (26920 24444). Φτιάχνει μαγειρευτά και της ώρας. Δοκιμάστε λαχανοντολμάδες, κόκορα με μακαρόνια, χοιρινό με σέλινο. « Σπιτικό» (26920 24260). Εδώ έρχονται και οι ντόπιοι για να φάνε μαγειρευτά, όπως ιμάμ, αγριογούρουνο, στιφάδο κουνέλι, λαχανοντολμάδες κ.ά.
« Βαρβιτσιώτης» (26920 22049.) Πολύ καλή ταβέρνα-ψησταριά. Για κουνέλι, κόκορα, γουρουνόπουλο κ.ά.
Στο Μέγα Σπήλαιο
«Grand Chalet» (τηλ. 26920 23357). Τεράστιο πέτρινο κτίσμα απέναντι από το Μέγα Σπήλαιο, που το προτιμούν και όσοι επισκέπτονται τη μονή. Για καφέ, γλυκό, πρόχειρο ή κανονικό φαγητό. Εκεί θα αγοράσετε και τοπικά προϊόντα.
Στον Πριόλιθο
«Μπάμπης » (26920 22768) Το μαγειρευτό κατσικάκι της κυρίας Μαρίας δεν το φτάνει κανείς ούτε το τυρόψωμό της, αν και όλα όσα μαγειρεύει είναι εξαιρετικά. Απλώς τηλεφωνήστε πριν πάτε για να προετοιμαστεί αναλόγως. Νοικιάζουν και δωμάτια.
Στο Πλανητέρο
«Λαλέουσα» (26920 32335), «Πλανητέρος» (26920 32055)και « Φάρμα Ρηγογιάννη» (26920 31654). Όλες ειδικεύονται στην πέστροφα, οι δυο τελευταίες έχουν φτιάξει και ιχθυοτροφείο. Φυσικά, θα φάτε και άλλα πολλά φαγητά, της ώρας ή μαγειρευτά.
Στην Κ. Ζαχλωρού
«Ρομάντζο» (26920 22758). Ιστορικό μαγαζί, λειτουργεί από το 1934. Για κόκορα με μακαρόνια, μοσχάρι χυλοπίτες, σούπες, ζαρκάδι, κουνέλι στιφάδο και της ώρας. Νοικιάζουν και δωμάτια.
«Ζαχλωρού». Πίτες, κόκορας με χυλοπίτες, αγριογούρουνο με κυδώνι, λουκάνικα, χόρτα του βουνού και πολλά άλλα. Από τα χεράκια της Βάσως που έχει 11 χρόνια το μαγαζί.
ΔΙΑΜΟΝΗ
Στα Καλάβρυτα
«Castle Resort » (26920 24556, www. castleresort.gr). Πολύ μεγάλη μονάδα με δυο κεντρικά πέτρινα κτίρια και άλλα επτά που φιλοξενούν τα δωμάτια και τις σουίτες. Είναι 4 αστέρων και έχει εστιατόριο και μπαρ. Βρίσκεται στον δρόμο για το χιονοδρομικό. «Χελμός»(26920 29222, www. hotelhelmos.gr). Τα βράδια που φωτίζεται με πολύ ωραίο τρόπο, το κτίριο του 1922 στην Πλατεία Ελευθερίας μοιάζει πραγματικά μαγικό. Τα δωμάτια και οι σουίτες έχουν εξαιρετική θέα στην πλατεία και όλο το κτίριο έχει ανακαινιστεί πρόσφατα. Λειτουργεί επίσης μπαρ όπου θα βρείτε εκλεκτά ουίσκι και πούρα.
«Georgios V Chalet» (26920 24600, www. georgiosv.gr). Στον δρόμο προς το χιονοδρομικό, πέτρινα κτίσματα που φιλοξενούν διώροφες σουίτες και δωμάτια με καλόγουστη, χαρούμενη διακόσμηση. Έχει και ωραίο μικρό καθιστικό με άπλετη θέα.
«Αphrodite΄s Ιnn» (26920 23600). Σε ωραίο σημείο μέσα σε δάσος με έξι διώροφα διαμερίσματα και 4 απλά στούντιο.
«Finday Suites» (26920 24552, www. fiday.gr). Μικρό και πολυτελές συγκρότημα με δίχωρες σουίτες, στούντιο και δωμάτια διακοσμημένα σε ρομαντικό στυλ με σιδερένια κρεβάτια και χειροποίητα χαλιά.
Μontage Suites Ηotel (26920 24700, www. montagesuiteshotel. com). Σε ωραίο σημείο δίπλα στον Βουραϊκό βρίσκεται το γνωστό ξενοδοχείο, όπου κάθε δωμάτιο είναι διαφορετικό και έχει διακόσμηση εμπνευσμένη από ταινίες του σινεμά. Η ρεσεψιόν του είναι βαγόνι τρένου- κάτι που έχει αρχίσει να γίνεται μόδα στην περιοχή. «Σταθμός» (26920 22360, www. stathmosinn.gr). Πέντε φιλόξενα δωμάτια όπου το ξύλο κυριαρχεί, βαφτισμένα με ονόματα από τις στάσεις του οδοντωτού και ένα φιλόξενο καφέ-καθιστικό στο παλιό κτίσμα.
«Κύναιθα»(26920 22609, www. kynaitha.gr). Στο κέντρο των Καλαβρύτων, πέτρινο κτίσμα με δέκα περιποιημένα δωμάτια και δυο σουίτες. Έχει μεγάλο καθιστικό που το ζεσταίνει το τζάκι.
«Αχίλλειον» (26920 29111, www. ahillion.gr). Καινούργια μονάδα μέσα στην πόλη. Με είκοσι δωμάτια που έχουν τζάκι, χώρο πρωινού, μπαρ.
«Αρχοντικό Ζαφειρόπουλου» (26920 24505, www. archontiko.gr). Στην είσοδο των Καλαβρύτων. Με μεζονέτες και δωμάτια διακοσμημένα με γήινα χρώματα.
«4 Εποχές» (26920 29200). Λίγο έξω από τα Καλάβρυτα. Με δυο μεζονέτες 50 τ.μ. και μια 80 τ.μ., όπως και ζεστό καθιστικό. Στη Ζαχλωρού
«Το όνειρο της Ζαχλωρούς» (26920 23772, www. villa-oneiro.gr). Ξενώνας, ταβέρνα, καφέ- όλα σε ένα. Ίσως έχετε αντιρρήσεις σχετικά με την υπερβολική χρήση πέτρας και το μέγεθος της μονάδας, εσωτερικά πάντως τα δωμάτια είναι συμπαθητικά (ιδίως οι μεζονέτες) και έχουν τζάκι. Οι ίδιοι έχουν και το «Φαράγγι της Ζαχλωρούς». Η άλλη επιλογή σας στο χωριό είναι τα ενοικιαζόμενα δωμάτια πάνω από τις ταβέρνες στον σταθμό.
ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ
Chocolaterie. Ντεκόρ βιεννέζικου καφέ, 35 διαφορετικές σοκολάτες ροφήματα και υπέροχα γλυκά (αξέχαστο το σουφλέ σοκολάτας). Ανοιχτό από το πρωί ως το βράδυ.
Πάρτυ. Αll day μαγαζί με εντυπωσιακή διακόσμηση και το βράδυ δυνατή μουσική.
Σκηνικό. Ροκ και πάλι ροκ από βινύλιο. Το ζευγάρι των ιδιοκτητών είναι... όλα τα λεφτά. Slalom. Ολοκαίνουργιο καφέμπαρ στην κεντρική πλατεία.
(πηγή: www.tanea.gr, 11/1/2008)
Καλάβρυτα
Ετικέτες Νομός Αχαίας
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου