Παιχνίδια για μικρά και μεγάλα παιδιά

Ικανοποίησε τις μεγάλες προσδοκίες των μικρών σου και γίνε κι εσύ παιδί. Αυτοί είναι οι καλύτεροι προορισμοί.

Παρίσι
Εκτός από την Disneyland (www.disneylandparis.com) υπάρχει πληθώρα πραγμάτων, τα οποία μπορούν να ενθουσιάσουν τα παιδιά σου: από τις αιγυπτιακές μούμιες στο Λούβρο, στους σκελετούς δεινοσαύρων στις Galeries de Paleontologie et d' Anatomie Comparee κι από τις ιπτάμενες μηχανές στο Musee de l' Air et de l' Escape μέχρι το υποβρύχιο των Αργοναυτών (το πρώτο υποβρύχιο που φτιάχτηκε) στο Cite des Sciences et de l' Industrie.

Βαρκελώνη
Ξεκίνα από τον ζωολογικό κήπο (www.zoobarcelona.com) για να δείτε τα εγγόνια του διάσημου αλμπίνου γορίλα, Snowflake. Εκεί μάλιστα διοργανώνονται καθημερινά καμπ για τα παιδιά, όπου βιολόγοι τα ξεναγούν στον μαγικό κόσμο του ζωικού βασιλείου. Επισκέψου το 100 χρόνων Parc D'Atraccions και κλείσε τη μέρα σου με ένα πέρασμα από τον πιο γνωστό δρόμο, τη Las Ramblas, όπου street performer και μουσικοί κάνουν πάρτι.

Ιρλανδία
Ξέχνα τις μπύρες και τους U2, ενημέρωσε τη γυναίκα σου ότι δεν είναι όλοι οι Ιρλανδοί σαν τον Κόλιν Φάρελ (για να μην της μπαίνουν ιδέες) κι ετοιμάσου να ζήσεις τις απόλυτα διαφορετικές οικογενειακές διακοπές νοικιάζοντας ένα gipsy-style καραβάνι. Η σύγχρονη άμαξά σου κοιμίζει τέσσερα (μερικές φορές και πέντε) άτομα, έχει μάγειρα, τουαλέτα, εξοπλισμό κουζίνας, χώρο για γεύμα κι εσωτερικά φώτα. Κι αν τώρα ανησυχείτε ότι θα βολοδέρνετε σαν τυχοδιώκτες, δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας. Εσύ και το καραβάνι σου θα μείνετε σε φάρμες, guest houses και ξενοδοχεία, τα οποία θα φροντίσουν τόσο εσάς όσο και το άλογό σας. Για πληροφορίες κλίκαρε στο www.irishhorsedrawncaravans.com.

Τοσκάνη & Ούμπρια
Τα παιδιά λατρεύουν οτιδήποτε έχει να κάνει με το Μεσαίωνα. Τους αρέσουν οι ιστορίες με δυνατούς ιππότες κι επιβλητικά κάστρα - και οι λόφοι της Τοσκάνης και της Ούμπρια είναι ιδανικά μέρη για να αφήσουν τη φαντασία τους να καλπάσει στο άπειρο. Τα παλιά τμήματα αυτών των πόλεων μοιάζουν με ζωντανούς πίνακες γεμάτους αιωνόβια πέτρινα κτίρια και σοκάκια, που νομίζεις ότι θα ακούσεις το βάδισμα των αλόγων. Αρκούν λίγες ημέρες εκεί για να αρχίσει το μυαλό των μικρών σου να πλάθει ιστορίες με δράκους.

Ελλάδα
Αν όλα τα παραπάνω ξεπερνούν τα χιλιόμετρα που θέλεις να κάνεις και θέλεις να το παίξεις καλός πατέρας, σου έχουμε τη λύση: Αττικό Ζωολογικό Πάρκο και Adventure Park (www.adventure-park.gr). Στο μεν πρώτο θα δεις από κοντά λιοντάρια, πάνθηρες, ζέβρες, ενώ μπορείτε να πιάσετε και συζήτηση με τον λευκό παπαγάλο. Στο δεύτερο, το Adventure Park, μπορείς να περάσεις από δέντρο σε δέντρο και να δοκιμάσεις καινούργια σπορ, όπως το Flying Fox, το Monkey bridge, το Zebra bridge και το σκοινί του Ταρζάν.

(πηγή: www.menshealth.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: