Μέτρα για διαστημικούς τουρίστες

Ιδιαίτερα αυστηροί αναμένεται να είναι οι κανόνες της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ για όσους θέλουν να κάνουν τουρισμό στο διάστημα. Η «τρομολαγνία» των ΗΠΑ δεν θα μπορούσε να μην επηρεάσει και το διάστημα και έτσι οι τουρίστες θα υπόκεινται εξονυχιστικό έλεγχο για την τρομοκρατία.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας προτείνει ελέγχους ασφαλείας ανάλογους αυτών που ισχύουν για τους επιβάτες αεροπλάνων. Οι προτάσεις της στοχεύουν στην πρόληψη καταστροφής διαστημοπλοίου ή της χρήσης του ως όπλο από κάποιον επίδοξο τρομοκράτη, που θα ήθελε να κάνει προσχηματικά «μία βόλτα στο Διάστημα».

Οι εταιρείες που προσφέρουν ταξίδια στο Διάστημα, όπως η Virgin Galactic, θα πρέπει να ελέγχουν τη σχετική λίστα «απαγόρευσης πτήσεων» του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, προκειμένου να αποκλειστεί το ενδεχόμενο ένας τρομοκράτης να ταξιδέψει στο Διάστημα. Οι εταιρείες αυτές θα πρέπει επιπλέον να δίνουν στους επιβάτες συμβουλές ασφαλείας, που θα περιλαμβάνουν πόσες πτήσεις έχει κάνει το διαστημόπλοιο με το οποίο πρόκειται να πετάξουν, καθώς και τυχόν προβλήματα που διαπιστώθηκαν σε αυτές. Πάντως, οι τελικές προτάσεις αναμένονται τον προσεχή Ιούνιο.

(πηγή: www.myday.gr, 9/1/2008)

Δεν υπάρχουν σχόλια: