Ταξιδεύοντας με ζώα

Η ώρα των διακοπών πλησιάζει και πολύ από σας θα πάρετε μαζί σας τους μικρούς σας φίλους. Σύμφωνα με έρευνα της American Animal Hospital Association το 67% των αμερικανών ιδιοκτητών κατοικίδιων ζώων τα παίρνουν μαζί τους στις διακοπές. Για το σκύλο αποτελεί μια ενδιαφέρουσα εμπειρία να εξερευνήσει νέες περιοχές και για πολλούς από εμάς είναι μια καλή ευκαιρία να αφιερώσουμε λίγο περισσότερα χρόνο στο κατοικίδιό μας.

Για όσους ταξιδεύουν σε νέες περιοχές (και όχι σε δικό τους εξοχικό σπίτι) το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να τηλεφωνήσετε και να επιβεβαιώσετε ότι επιτρέπονται τα κατοικίδια και αν υπάρχει επιπλέον χρέωση γι’ αυτά. Μετά κάντε μία επίσκεψη στον κτηνίατρό σας για να δείτε αν όλα πάνε καλά με την υγεία του ζώου σας και να πάρετε τις απαραίτητες συμβουλές για το ταξίδι σας.

Βεβαιωθείτε ότι το κατοικίδιό σας έχει την ταυτότητά του με τα στοιχεία σας στο λαιμό του σε περίπτωση που το χάσετε. Μην ξεχάσετε να έχετε πρόχειρο το τηλέφωνο του κτηνιάτρου σας καθώς επίσης θα πρέπει να ρωτήσετε αν υπάρχει κτηνίατρος στην περιοχή που απευθύνεστε.

Τέλος θα πρέπει να έχετε μαζί σας όποια φάρμακα χρησιμοποιείτε για το κατοικίδιο, την τροφή του και τα παιγνίδια του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: