Στα ανατολικά του Νομού Μαγνησίας βρίσκεται το μεγαλύτερο παραθεριστικό κέντρο της περιοχής! Υπέροχη φύση, γραφικά χωριά, εκπληκτικές παραλίες και υψηλή τουριστική υποδομή.
Ξεκινώντας από τον Βόλο, θα πάρετε το δρόμο προς τα ορεινά. Μετά τα Χάνια θα βρεθείτε σε μια διασταύρωση, όπου θα στρίψετε δεξιά. Θα περάσετε τη Μονή Ταξιαρχών και τη Μακρυρράχη και θα βρεθείτε στον Κισσό, που είναι στο μεγαλύτερο υψόμετρο απ' όλα τα χωριά του Πηλίου. Οι στέγες των σπιτιών του χάνονται μέσα στις καστανιές και τα πλατάνια. Παρατηρώντας τους κορμούς τους, που είναι ολόκληροι καλυμμένοι με κισσούς και περικοκλάδες, θα καταλάβετε από πού πήρε το όνομά του το χωριό! Στη βόλτα σας εκεί θα δείτε την προτομή του Ρήγα Φεραίου, που δίδαξε στο σχολείο των κοινών γραμμάτων, και θα θαυμάσετε την πιο όμορφη πηλιορείτικη εκκλησία, αυτή της Αγίας Μαρίνας, με το αριστουργηματικό τέμπλο. Σταθείτε στην πλατεία στο κέντρο του χωριού για να αγναντέψετε τη θέα στην καταπράσινη ρεματιά και στο Αιγαίο.
Συνεχίστε έπειτα στον Αγιο Δημήτριο, τυπικό χωριό του Πηλίου, με δύο πλακόστρωτες πλατείες και εξίσου καλή θέα στη θάλασσα. Επισκεφτείτε το ενδιαφέρον Λαογραφικό Μουσείο και τη μοναδική στο Πήλιο βυζαντινή εκκλησία του Σωτήρα.
Γραφικά χωριά
Πιο κάτω, θα βρεθείτε στον διάσημο Αϊ-Γιάννη, ένα από τα πιο μεγάλα τουριστικά θέρετρα ολόκληρου του νομού! Το χωριό είναι αρκετά γραφικό και όμορφο, αν και οι περισσότεροι επισκέπτονται την παραλία του, με το σχεδόν διάφανο βοτσαλάκι. Αν ο καιρός είναι καλός, μην αντισταθείτε στον πειρασμό να κάνετε μια βουτιά στα πεντακάθαρα νερά. Απολαύστε το μπάνιο σας και έπειτα καθίστε σε κάποια από τις καφετέριες, για να απολαύσετε το καφεδάκι σας με ωραία θέα. Πολύ όμορφη παραλία με αμμουδιά είναι και του Παπά Νερό, πολύ κοντά στον Αϊ-Γιάννη. Από τον Αϊ-Γιάννη κατευθυνθείτε στο καταπράσινο Μούρεσι και έπειτα κατεβείτε ως τη φανταστική παραλία της Νταμούχαρης, που είναι το επίνειο του χωριού. Μια και φτάσατε ως εδώ, αξίζει να επισκεφτείτε το γραφικό ξωκλήσι του Αγίου Νικολάου, με αξιόλογες τοιχογραφίες. Από την Νταμούχαρη ξεκινά μια εκπληκτική διαδρομή, που φτάνει στην Τσαγκαράδα, μέσω ενός πέτρινου μονοπατιού. Το μόνο κακό είναι ότι έχει πολλή ανηφόρα και έτσι είναι καλύτερα να πάτε με το αυτοκίνητο ως την Τσαγκαράδα και, αν θέλετε, να κατηφορίσετε την ωραία διαδρομή. Η Τσαγκαράδα είναι ένα από τα πιο όμορφα χωριά του Πηλίου, με γραφικά σπίτια και θέα στο πέλαγος. Γνωρίστε τους τέσσερις οικισμούς της με τις εκκλησίες τους ?ξεχωρίζει εκείνη της Αγίας Παρασκευής? και δείτε τον τεράστιο πλάτανο που η περίμετρος του κορμού του φτάνει τα 14 μέτρα!
Ο Μυλοπόταμος
Έπειτα θα κάνετε απαραιτήτως και μια βόλτα ως τον Μυλοπόταμο, την πανέμορφη παραλία της Τσαγκαράδας, που το καλοκαίρι γεμίζει ασφυκτικά από κόσμο. Υπάρχει και εδώ μονοπάτι που φτάνει έως κάτω, αλλά φροντίστε και πάλι να έχετε το όχημά σας κάπου κοντά, γιατί θα τα βρείτε σκούρα στην επιστροφή. Αν έχετε κατέβει με τα πόδια, πάντως, σταθείτε να ξαποστάσετε στο αναψυκτήριο πριν πάρετε το δύσκολο δρόμο της επιστροφής. Η παραλία θα σας μαγέψει με τα βαθιά μπλε νερά της, τα πεντακάθαρα άσπρα βότσαλα και τους άγριους βράχους, που τη χωρίζουν στα δύο, αφήνοντας μια μικρή πόρτα επικοινωνίας! Οι γύρω πλαγιές είναι καταπράσινες, κάνοντας το συνδυασμό βουνού και θάλασσας ακόμα πιο συναρπαστικό.
Πληροφορίες
Μετάβαση: Θα φτάσετε πρώτα στον Βόλο (334 χλμ. από την Αθήνα και 219 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη) με δικό σας μέσο, με λεωφορείο του ΚΤΕΛ (τηλ. Αθήνας, σταθμός Λιοσίων 260: 210-8317186, τηλ. Θεσ/νίκης: 2310-595424) ή με τρένο του ΟΣΕ (τηλ. Αθήνας: 210-5297777, τηλ. Θεσ/νίκης: 2310-517517). Από τον Βόλο η Τσαγκαράδα απέχει 62 χλμ. και μπορείτε να εξυπηρετηθείτε με την τοπική συγκοινωνία (τηλ. ΚΤΕΛ: 24210-25527).
Γραφείο τουριστικών πληροφοριών: 24260 31218
Φαγητό Διασκέδαση Αγορές
Στον Κισσό, αν έχετε πεινάσει, δοκιμάστε τοπικές σπεσιαλιτέ και ψητά στις όμορφες ταβέρνες Τα 5 Πλατάνια, Έρωτας και Πηλιορείτικο Μπαλκόνι του Νικόλα. Στον Αϊ-Γιάννη, για φαγητό πηγαίνετε στον Ποσειδώνα και στις ταβέρνες Ζέφυρος, Ακρογιάλι και Κεντρικό. Ανακτήστε τις δυνάμεις σας, μετά τις πορείες στην Τσαγκαράδα, τσιμπώντας εδέσματα της πηλιορείτικης κουζίνας (κουλούρες, σπετζοφάι, τηγανόψωμα) στις ταβερνούλες Ρομβία, Παράδεισος, Ανατολή και Δειπνο-σοφιστής. Για σπιτικά μαγειρευτά να πάτε στην ταβέρνα της Αλέκας, ενώ για νόστιμα ψητά καθίστε στην ψησταριά του Χριστόδουλου. Προτείνουμε, ακόμη, τις ταβέρνες του Νέου, του Αγγέλικα και του Αναγνώστου.
Όσο για διασκέδαση, ήσυχα πράγματα. Στον Αϊ-Γιάννη, όμορφα καφέ είναι το Ρεμέτζο, η Αύρα και η Κέλλυ. Κατά το απογευματάκι, στην Τσαγκαράδα, περάστε από την Αυλή ή από το τουριστικό περίπτερο για ένα καφεδάκι, ενώ αν αποφασίσετε να μείνετε εκεί το βράδυ, υπάρχει για εσάς το μπαράκι Σκάλα, αλλά και η ντισκοτέκ Κένταυρος.
Φεύγοντας από το Πήλιο αξίζει να πάρετε για ενθύμιο κάτι από τα είδη λαϊκής τέχνης που πουλιούνται στα μαγαζιά, αλλά και σπιτικές χυλοπίτες, τραχανά και διάφορα βότανα. Αγοράστε, επίσης, φρούτα, μαρμελάδες και νοστιμότατα γλυκά του κουταλιού.
(πηγή: www.7merestv.gr)
Οι ανατολικές ακτές του Πηλίου
Ετικέτες Νομός Μαγνησίας
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου