Ανδαλουσία

Ταξιδέψτε σε μια από τις ομορφότερες περιοχές της Ισπανίας και γνωρίστε τρεις πόλεις πραγματικά κοσμήματα.

Όταν λέμε Ανδαλουσία εννοούμε ολόκληρο το νότιο τμήμα της Ισπανίας, την πατρίδα του φλαμένκο και των ταυρομαχιών. Μια περιοχή που τα προσφέρει όλα: υψηλές οροσειρές με χιονισμένες κορυφές, εύφορες πεδιάδες, θαυμάσιες ηλιόλουστες ακτές, γραφικά χωριά, μοναδικής σπουδαιότητας ιστορικά μνημεία. Και πόλεις σπάνιας ομορφιάς!

Σεβίλλη
Η γραφική πρωτεύουσα της Ανδαλουσίας είναι μία από τις ομορφότερες πόλεις της Ισπανίας. Φυσικά, μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τον περίφημο καθεδρικό ναό της, ο οποίος είναι ένας από τους μεγαλύτερους της Ευρώπης. Εκεί θα δείτε και τον τάφο του Χριστόφορου Κολόμβου. Στο παλάτι Aλκαζάρ θα εντυπωσιαστείτε από τα περίτεχνα στολίδια που μετατρέπουν τους τοίχους του σε πραγματικά έργα τέχνης. Στην εβραϊκή συνοικία θα επισκεφθείτε τη γραφική πλατεία της Σάντα Κρουζ.
Στην πλατεία του Αγίου Φραγκίσκου θα θαυμάσετε το Δημοτικό Μέγαρο με τους σκαλιστούς τοίχους του, ενώ στην πλατεία Πιλάτος επισκεφθείτε οπωσδήποτε ένα από τα ομορφότερα αρχοντικά της χώρας. Η μεγαλοπρεπής αυτή πλατεία δεν έχει χαρακτηριστεί αδίκως ένα από τα σπουδαιότερα αξιοθέατα της πόλης. Όσο για το Μουσείο Καλών Τεχνών, οι πίνακες του Βελάσκεθ που φιλοξενεί είναι μερικά μόνο από τα ανεκτίμητα εκθέματά του.

Γρανάδα
Θα ξεκινήσετε τις περιηγήσεις σας από τον καταπράσινο λόφο όπου δεσπόζει το παλάτι Αλάμπρα. Πρόκειται για ένα από τα ομορφότερα κάστρα-παλάτια του κόσμου. Η ιστορία του ξεκινά από τον 9ο αιώνα και το όνομά του προέρχεται από μια αραβική έκφραση που σημαίνει «κόκκινο κάστρο». Προσέξτε ιδιαιτέρως τους μαγευτικούς εσωτερικούς κήπους του, οι οποίοι έχουν εμπνεύσει δεκάδες καλλιτέχνες. Γρανάδα όμως δεν είναι μόνο η Αλάμπρα. Επισκεφθείτε το μεγαλοπρεπή καθεδρικό ναό της, περπατήστε στα ανηφορικά σοκάκια της παλιάς μουσουλμανικής συνοικίας, κάνετε μια στάση στο μοναστήρι του Αγίου Ιερώνυμου ?ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον κράμα γοτθικής και αναγεννησιακής αρχιτεκτονικής? και γνωρίστε το σπίτι όπου ο Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα πέρασε τα πιο δημιουργικά καλοκαίρια της ζωής του.

Κόρδοβα
Μεγαλειώδες δείγμα της μεσαιωνικής αρχιτεκτονικής, μνημείο της παγκόσμιας κληρονομιάς, η Κόρδοβα, χτισμένη στις όχθες του ποταμού Γουαδαλκιβίρ, έχει να επιδείξει ιστορία που ξεκινάει από το 152 π.Χ., τότε που ιδρύθηκε από τους Ρωμαίους. Σήμερα, η μικρή αυτή πόλη των 300.000 κατοίκων αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Ισπανίας. Θα ξεκινήσετε τη βόλτα σας από μια επίσκεψη στο τέμενος Mεσκίτα, με τις επιβλητικές αψίδες και τις μοναδικές λωρίδες από λευκή πέτρα και κόκκινα τούβλα. Θα περπατήσετε στα στενά δρομάκια της εβραϊκής συνοικίας. Θα επισκεφθείτε το Κάστρο των Χριστιανών Μοναχών, το οποίο αρχικά είχε λειτουργήσει ως παλάτι. Οι κήποι του θα σας εντυπωσιάσουν.

Δείτε οπωσδήποτε
Να παρακολουθήσετε μια παράσταση φλαμένκο. Θα ενθουσιαστείτε από το πάθος αλλά και την τεχνική των Ισπανών χορευτών.

Πού και τι θα φάτε
Η Σεβίλλη θεωρείται το βασίλειο των τάπας, των χαρακτηριστικών ισπανικών μεζέδων με ψάρι, κρέας, λαχανικά. Στους δρόμους της θα βρείτε δεκάδες τάπας-μπαρ. Καταπληκτικό ψητό ψάρι θα γευτείτε στο Kiosco de las Flores. Στη Γρανάδα, στη Nueva Bodaga θα φάτε παέγια, ενώ στο Terraza las Tomasas δεν θα απολαύσετε μόνο εξαιρετική κουζίνα, αλλά και την καλύτερη θέα της πόλης! Στην Κόρδοβα άριστα μαγειρεμένες παραδοσιακές συνταγές θα σας προσφέρει το El Churrasco.

Πού θα διασκεδάσετε
Και στις τρεις πόλεις θα βρείτε κέντρα όπου θα χορέψετε μέχρι το πρωί, με την Κόρδοβα να είναι η πιο «ήσυχη». Η Σεβίλλη και η Γρανάδα έχουν εξαιρετικά πλούσια νυχτερινή ζωή.

Τι θα πάρετε μαζί σας
Χειροτεχνήματα, μπακιρένια σκεύη, τοπικές φορεσιές και κεντημένα υφάσματα, βεντάλιες και (ειδικά στην Κόρδοβα) εξαιρετικά ανάγλυφα ασημικά.

(πηγή: www.7merestv.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: