Εγκαινιάστηκαν οι πρώτες άμεσες αεροπορικές συνδέσεις Κίνας-Ταϊβάν

Η Ταϊβάν και η Κίνα εγκαινίασαν τη Δευτέρα τις πρώτες τους άμεσες αεροπορικές συνδέσεις, μία ιστορική στιγμή για το Πεκίνο και την Ταϊπέι, που γνωρίζουν μία περίοδο αναθέρμανσης των σχέσεών τους έπειτα από πολλές δεκαετίες έντασης.

Ξεκινούν, επίσης, και οι ναυτικές και ταχυδρομικές συνδέσεις μέσω των Στενών της Φορμόζας, όπως ανακοίνωσαν οι κινεζικές αρχές.

Ένα πρώτο αεροσκάφος απογειώθηκε στις 07.20 το πρωΐ (01.20, ώρα Ελλάδος) από την νότιο κινεζική μητρόπολη Σενζέν με προορισμό την Ταϊβάν, ακολουθούμενο 40 λεπτά αργότερα από το δρομολόγιο Σαγκάη-Ταϊβάν, ανακοίνωσαν οι αερολιμενικές αρχές και οι αεροπορικές εταιρείες.

Στις 08.00 απογειώθηκε από την Ταϊπέι ένα αεροσκάφος με προορισμό τη Σαγκάη.

Τον περασμένο μήνα, οι δύο κυβερνήσεις υπέγραψαν μία σειρά οικονομικές συμφωνίες, ιδιαίτερα εκείνη που προβλέπει να τριπλασιασθούν οι εναέριες συνδέσεις, με στόχο να φθάσουν σε 108 οι άμεσες πτήσεις την εβδομάδα.

Δώδεκα αεροπορικές εταιρείες σε Κίνα και Ταϊβάν έχουν ζητήσει να καλύψουν 101 δρομολόγια για την πρώτη εβδομάδα, εξυπηρετώντας τέσσερις πόλεις της Ταϊβάν και 12 της Κίνας, τονίζουν οι αρχές.

(πηγή: www.in.gr, 15/12/2008)

Δεν υπάρχουν σχόλια: