Μηχανοκίνητος Αετός στα Μέγαρα

Το Ultra Light ή Μηχανοκίνητος Αετός, βέβαια, δεν μπορεί να χαρακτηριστεί άθλημα γι αυτόν που κάθεται στο πίσω κάθισμα και απολαμβάνει την πτήση. Είναι όμως σίγουρα άθλημα και πολύ συναρπαστικό, γι αυτόν που, αφού παρακολουθήσει τα μαθήματα που χρειάζονται, θα πετάξει έναν Μηχανοκίνητο Αετό, μόνος του, πολλές φορές σβήνοντας και τη μηχανή.

Η ιδέα για το Μηχανοκίνητο Αετό ξεκίνησε από τον απλό Αετό. Μία πτήση με έναν Αετό, στην αρχή, προϋπέθετε πολύ καλή εκπαίδευση, για να μπορέσει ο αθλητής να εκμεταλλευθεί τα ρεύματα του αέρα προς όφελός του και να πετάξει. Ο άνεμος και τα ανοδικά ρεύματα ήταν η κινητήρια δύναμη για να κρατηθεί ο Αετός στον αέρα για αρκετή ώρα, αλλά και να προσγειωθεί με ασφάλεια. Με το Μηχανοκίνητο Αετό πλέον, ο αθλητής μένει για πολύ ώρα στον αέρα και το μόνο που χρειάζεται είναι να γνωρίζει τον τρόπο πλοήγησης για να κατευθύνει την ιπτάμενη μηχανή του.

Έτσι σήμερα, ο οποιοσδήποτε από εμάς μπορεί να σηκωθεί ένα πρωινό και να κάνει ένα κοντινό ταξίδι στα Μέγαρα, όπου, αφού θα έχει κάνει τη σχετική συνεννόηση, θα τον περιμένει ο πιλότος του Μηχανοκίνητου Αετού για να κάνει μαζί του μια πτήση. Το μόνο που χρειάζεται να έχει μαζί του, είναι ζεστά ρούχα και γάντια. Θα φορέσει ακόμη, το ειδικό κράνος με τον ασύρματο για την επικοινωνία εκεί στα ψηλά με τον πιλότο του. Κατά τη διάρκεια της πτήσης, ο πιλότος εξηγεί κάποια πράγματα και εάν όλα πηγαίνουν καλά, είναι πιθανόν να αφήσει την πλοήγηση στον εκπαιδευόμενο. Ο πιλότος έχει τη δυνατότητα να κατευθύνει και να προσγειώσει το Μηχανοκίνητο Αετό, χωρίς τη βοήθεια της μηχανής, αφού γνωρίζει πώς να πιλοτάρει και τον απλό Αετό, που απαιτεί ακριβώς τους ίδιους χειρισμούς.

Για τους πιο τολμηρούς, υπάρχουν και τα σχετικά σεμινάρια, που συνήθως περιλαμβάνουν 20 ώρες θεωρητικής εκπαίδευσης και 15 ώρες πτήσης. Αν εκτός της εκπαίδευσης, ο εκπαιδευόμενος βάλει το χέρι βαθιά στην τσέπη θα αγοράσει έναν δικό του Αετό και τότε, οι ατομικές πτήσεις θα είναι μια διασκέδαση διαρκείας, αφήστε που θα αποφεύγεται και το μποτιλιάρισμα. Ό,τι πάντως κι αν αποφασίσετε, το παλιό πεδίο βολής στα Μέγαρα σας περιμένει, όπως σας περιμένουν για περιήγηση και γνωριμία τα αξιοθέατα της περιοχής. Σας περιμένει η ίδια η πόλη των Μεγάρων, μια πόλη με σημαντική ιστορία, που είναι χτισμένη πάνω στα ερείπια της αρχαίας πόλης. Στο επίνειό της, την παραλία της Πάχης θα έχετε τη δυνατότητα να κολυμπήσετε και να φάτε καλό ψάρι σε κάποια από τις ψαροταβέρνες, ενώ αν συνεχίσετε προς Κορινθία, θα συναντήσετε παραθαλάσσιες λουτροπόλεις, που κάποτε ήταν ιδανικοί τόποι διακοπών αλλά σήμερα προσπαθούν να ανακτήσουν κάποια από την παλιά τους αίγλη, όπως ο Λουτρόπυργος, το Μεγάλο Πεύκο ή Νέα Πέραμος και η Κινέττα. Σε όλη τη διαδρομή υπάρχουν παραλίες για μπάνιο και κομμάτια με πυκνή βλάστηση, όση έχει απομείνει από τις κατά καιρούς πυρκαγιές. Ο δρόμος βορειοδυτικότερα των Μεγάρων οδηγεί στους παραθαλάσσιους εξοχικούς οικισμούς, του Πόρτο Γερμενό, τησ Ψάθας και του Αλεποχωρίου.

Πώς θα φτάσετε
Ακολουθήστε απλώς την Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου και θα βρείτε μπροστά σας παράκαμψη για Μέγαρα. Μπορείτε επίσης, να πάρετε το τρένο, που κάνει στάση στα Μέγαρα, ή λεωφορείο των ΚΤΕΛ.

Τι θα φάτε
Στα Μέγαρα φάτε κοτόπουλο, αυγουλάκια, ψάρια και θαλασσινά στις παραλιακές ταβέρνες της Πάχης Μεγάρων.

Τι θα αγοράσετε
Όλοι όσοι περνούν από τα Μέγαρα αγοράσουν φρέσκα αυγά, σε καλές τιμές, από τα ορνιθοτροφεία της πόλης.

(πηγή: www.thea.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: