Πρωτοχρονιά στη Νέα Υόρκη

H Time Square φοράει τα γιορτινά της και υποδέχεται αστραφτερά το νέο έτος.

Αν η παραμονή σας βρει στη Νέα Υόρκη, είναι χρήσιμο να γνωρίζετε μικρά 'μυστικά' για τη μεγάλη εκδήλωση στην Time Square, ώστε να περάσετε τη πιο ξεχωριστή πρωτοχρονιά της ζωής σας.

- Θυμηθείτε ο πρώτος εορτασμός της υποδοχής του νέου χρόνου έγινε στη Time Square έγινε το 1904.

- Η διάσημη πλατεία γίνεται πόλος έλξης για πάνω από μισό εκατομμύριο ανθρώπους! Οι προνοητικοί σπεύδουν να βρουν μια θέση στα πεζοδρόμια γύρω στις 5 το απόγευμα. Ντυθείτε ζεστά και φορέστε μαλακά παπούτσια. Είναι τα μοναδικά όπλα για να αντιμετωπίσετε το κρύο και την ορθοστασία

- Η εντυπωσιακή μπάλα που δίνει το σύνθημα της αλλαγής του χρόνου θα ανέβει στον ιστό της στις 6:05 μ.μ.


- Μπορείτε να φέρετε μαζί σας τις 'προμήθειες' σας! Προσοχή όμως μη κρύψετε στη τσάντα αλκοολούχα ποτά. Θυμηθείτε ότι στη Νέα Υόρκη απαγορεύεται αυστηρά η οινοποσία δημοσίως. Προτιμήστε λοιπόν μια σαμπάνια χωρίς αλκοόλ.

- Προσοχή στις τσάντες και τα πορτοφόλια σας.

- Ακόμη κι αν δεν καταφέρετε να βρεθείτε στη καρδιά της εκδήλωσης μην ανησυχείτε, από τις τεράστιες οθόνες που έχουν στηθεί στη περιοχή θα μπορέσετε να δείτε τα happenings.

- Στις 11:59 θα αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση. Ο δήμαρχος της πόλης θα πατήσουν το κουμπί για να πέσει η τεράστια μπάλα που θα δώσει το σύνθημα της αλλαγής του χρόνου.

- Εκατοντάδες χιλιάδες μπαλόνια και κομφετί πέσουν και ο ουρανός θα γίνει μέρα από τα χιλιάδες πυροτεχνήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: